פצע שלא מגליד בראש

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

01/05/2012 | 13:49 | מאת: אבי

שלום . לאבי יש פצע בראש אשר מפריש כל הזמן (אבי עבר גזזת לפני 50 שנה ) הוא עבר ביופסיה והכל תקין זה לא סרטני .הפצע בקוטר של 4 ס"מ ובאותו איזור נחספה הגולגולת השוליים מפרישים כל הזמן . האם ישנו איזושהו טיפול לעצירת ההפרשות?לקחנו עכשיו משחה לטיפול בפצעי לחץ בשם איביסור .לתשובתך אודה .

10/05/2012 | 16:39 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

נשמע כי מדובר בבעיה שיכולה להתקשר לגזזת עקב ההקרנות, או עקב התפתחות גידול באזור. בכל מקרה הייתי חוזר על הביופסיה בהקדם, ורק אז מתאים טיפול. תאור המצב. מתאים יותר לנגע גידולי ! פנו מייד לכירורג פלסטי דר אבשלום שלום

12/05/2012 | 10:03 | מאת: אבי

ראשית תודה על התשובה ד"ר אבשלום . הכן חזרנו על הביופסיה ושוב התשובה לגידול סרטני היא שלילית ! וכן פנינו לכירוג פלסטי בבית חולים איכילוב אשר לעכשיו הפנה אותנו לועדה אשר תייעץ לנו על טיפול בשלב זה אין שינוי לאחר השימוש במשחה שחשבנו שהיא אולי תעזור ,ההמלצה הראשונית היתה ניתוח וקילוף הקרקפת באיזור הנגוע ושתילתו של עור חדש ,כל זאת לפני שנפגשנו עם הועדה ניתוח קשה לכל הדיעות כפי שהוסבר לנו ואנני רוצה שאבי יחווה קושי כזה גדול וזאת לאחר שעבר לפני כשנה ניתוח קשה מאוד .האם זהו הפתרון היחידי ? האם אין דרך טיפול אחרת על מנת לפחות לעצור את ההפרשות ולגרום לפצע להתייבש ? לתשובתך אודה .

12/05/2012 | 15:36 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

האם בעבר כבר היה ניתוח באזור ? הניתוח שהוצע בבית החולים איננו כה קשה, ושוב ללא בדיקה לצערי לא ניתן לתת עצה טובה לגבי הטיפול המקומי. אני כן יכול להעיד כי באיכילוב יש מחלקה מצויינת לכירורגיה פלסטית דר שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי