טיפול בפצע לחץ בגד בחלק התחתון

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

15/02/2012 | 18:51 | מאת: מרק אבו הבן של סימונה אבו

אמי חולה סכרתית עברה קטיעה לפני כשנה וחצי , רגל ימין מתחת לברך . אימי הלכה עם פרוטזה מסויימת לאחר כארבע עשרה חודשים עברה שינויים פיסיולוגים אשר הביאו לכך שהפרוטזה שהייתה לה הפשוטה עפ"י משרד הבריאות לאהתאימה לה , אנו החלפנו את הפרוטזה בשיטה חדשה - שיטת הוואקום , ולאחר קבלת הפרוטזה החדשה הלכה איתה במשך שכומנה ימים אך יום בהיר אחד קמה עם גדם שנוצר בו מעין פצע לחץ - מעין פצע עם מוגלה שבה היו מים - דבר זה נגרם מהפרוטזה החדשה - שכאילו שהה עם נעליים לא מתאימות , מאותו רגע מזה כשלושה שבועות היא אינה מלבישה את הפרוטזה עקב הפצע . בתחילה הדיעה אחות מהקופה אשר מרחה לה משחה ,מזה מספר ימים היא מורחת על הפצע שתי משחות - משחה אחת בחלק הפנימי של הפצע והמשחה השנייה בחלק החיצוני . אנו רוצים לדעת האם מתאים לחבוש את הפצע לאחר המריחה של הפצע שמות המשחות :סילוור רול ,ואינוטויול . אשמח לקבל כל מידע בנושא . כרגע לא יכולה לשים כל פרוטזה , הסבל של אימי רב מאוד . בתודה מרק אבו 052-8378049

17/02/2012 | 08:57 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

לא ניתן לייעץ ללא בדיקה חשוב עד מאוד לעשות שני דברים 1. לפנות למומחה שיקום ופרוטזות על מנת לברר למה הפרוטזה לא מתאימה 2. לפנות למומחה פצעים על מנת להתאים את הטיפול לפצע על פי מצבו אינני יודע היכן אתם גרים, אבל רצוי לפנות לצורך אבחון וטיפול למקום שבו הותאמה הפרוטזה. בהצלחה ד"ר שלום

17/02/2012 | 09:33 | מאת: מרק אבו

אנו גרים באשדוד האם אתה מכיר מומחה שעובד עם קופת חולים מאוחדת שמטפל בפצעים , בשלב זה איש הפרוטזות אנו יכול לטפל מאחר ואימי אנה מסוגלת להרכיב את הפרוטזה בגלל הפצע אשמח לשלוח לאדוני תמוה של מצב הגדם . נראה לנו כי הפצע נגרם בעקבות לחץ של הפרוטזה על הגדם . עלי להדגיש כי לאימי לא היה לה פצע בגדם מאז אירוע הכריתה - אשמח לקבל תשובה . יש להדגיש כי אנו פעלנו בשני מישורי פעולה :פנינו למומחה כלי דם שיבדוק מה קרה - ובמציאות לא קור שינוים משמעותיים. ורופא אורטופד - הנ"ל אמר שיש לטפל בפצע - נתן משחה מסזויימת ולא יותר מזה , וכפי שציינתי אלו המשחות שמורחת על הגדם . האם יש פתרון אחר שאתה ממליץ לנו . שבת שלום מרק אבו

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי