פצע לחץ בקרסול בחולה CML

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

29/09/2011 | 17:39 | מאת: ק

שלום חמי בן 63, חולה IHD וCML כ 10 שנים מזה כחודש סובל מכיב בקרסול שאינו מתרפא ללא הטבה תחת טיפול אנטיביוטי סיסטמי ומקומי, טופל בשבוע האחרון בחבישה מקומית ללא הטבה סובל מכאבים עזים כיצד ניתן להתקדם ?

01/10/2011 | 10:18 | מאת: דר אברהמי

הסיפור לא נשמע טוב בפרט בשל הכאבים, חובה לבדוק אספקת הדם לאזור הפצע, בדיקת דופק ובדיקת לחצים עורקיים במעבדת כלי דם , בנוסף יש לבדוק מידית קיום זיהום שהתפתח והחמיר הכאב, לגבי הטיפול: קודם יש לדאוג לאספקת דם טובה טיפול בזיהום הורדת ריקמה נמקית ומניעת לחץ. ממליץ מאוד בפצע כרוני לפנות למרכז שמטפל בפצעים קשים, לעיתים תרופות שמקבל למחלתו יפריעו לריפוי בברכה דר אברהמי

11/10/2011 | 12:10 | מאת: יגאל

כתבתי עליה בהודעה למעלה מוזמנת ליצור קשר אשמח לעזור יגאל

17/10/2011 | 01:26 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

מעבר למה שכתב דר אברהמי רצוי מאוד לפנות לרופא מומחה לטיפול בפצעים. ישנם גורמים רבים לכיבים, בינהם פצעי לחץ, פצע על רקע בעיות כלי דם, ויש לזכור כי יתכן והפצע נגרם עקב גידולי עור ויש צורך לעיתים בביופסיה. ולכן לא ממליץ להשתמש כרגע בכל מיני משחות לא ברורות וידועות.. אלא לפנות ולקבל ברור וטיפול של מומחה החלמה מהירה ד"ר שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי