פצע לחץ בקרסול

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

29/09/2011 | 17:15 | מאת: ורדה

בעלי חולה בלוקמיהcml . כתוצאה משפשוף נעליים נוצר לו פצע לחץ . היינו אצל רופא עור שאבחן פצע לחץ ונתן טיפול בחבישה המצב לא משתפר והכאבים חזקים מאד מאד . בעלי עם ספירות לא מאוזנות ולאחר שתי סדרות של כימותרפיה. אשמח לקבל מידע בהקדם.

01/10/2011 | 10:38 | מאת: דר אברהמי

פצע שפשוף בקרסול בחולה לאוקמיה לא מאוזן דורש התיחסות מיוחדת . באם הספירות נמוכות או המצב לא מאוזן יהיה קושי בהתמודדות הגוף עם זיהום לכן חובה לבדוק כל יום מצב הפצע אם יש אודם וכאבים מקומיים לשקול לפנות למיון או למוקד לבדיקת רופא כי הטיפול האנטיביוטי חייב להתחיל הרבה יותר מוקדם ממקרה של פצע באדם בריא. מעבר לשלב הזה יש לטפל בפצע מקומית למנוע לחץ לנקות בעדינות במיים וסבון או פרוטוסן. ולהשתדל להשאיר בחבישה קלה ולא לסגור למספר ימים כדי שכל יום ניתן לראות המצב ולא לגלות פתאום שהתפתח נמק ואבסס. לסיכום את חייבת מעקב רפואי של מומחה לפצעים אחר הפצע . בברכה דר אברהמי

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי