פצע זיהומי שלא מתרפה.

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

05/01/2011 | 14:28 | מאת: אמיר

שלום דוקטור רציתי לברר משהו.עברתי פציעה בצבא לפני 15 שנה מכדור ברגל.לפני חמש שנים התחיל לי זיהום בכף הרגל מתחת לאצבע הקטנה.חור\הפרשות מוגלה,ונפיחות.נותחתי בתה"ש במחלקה האורטופדית ששם אני מטופל מהפציעה.וזה עבר.לפני 4 חודשים זה התפרץ שוב.נותחתח ב-31 לאוקטובר שוב.הפעם ניתוח יותר גדול.הרחיבו את החור.ניקו שם,והוציאו חתיכות עצמות חולות.טופלתי בפיק ליין 4 שבועות.והחליטו להוציא אותו עקב גילו כריש דם.כל שלושה ימים עושים לי חבישה עם אקווה סל סילבר.לפני כמעט שבועיים התחלתי לדרוך חלקית על הרגל.אתמול הגעתי שוב לביקורת והמקום נראה זוועה.מפריש מוגלה בכמויות,דימום קל,ונפיחות.הוציאו את החבישה ושמו פד רטוב עם סיליין.ואמרו לא לדרוך עלך הרגל עד מחר שאחזור שוב והרופא יראה מה לעשות.קוראים לזה אוסטומיליטיס אם אני לא טועה.לא מצליח לצאת מהזיום הזה פשוט.ואני חודשיים ושבוע אחרי הניתוח.ראיתי את האור בקצה המנהרה התחלתי לדרוך.ושוב זה חוזר.והרופא אמר אתמול שכל הסימנים מראים להתלקחות מחודשת של הזיהום.מה עלי לעשות?מה דעתך בנידון? תודה מראש..

11/01/2011 | 23:21 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

נשמע שאתה סובל מדלקת כרונית על העצם באזור ! הטיפול בדרך כלל משולב על ידי: טיפול אנטיביוטי לפי רגישות החיידק למשך זמן ארוך, טיפול מקומי של חבישות, ולעיתים יש צורך בהטריות או ניתוחים חוזרים. נשמע כי אתה בידים טובות על סמך הטיפול אשר פרטת, האם אתה סובל ממחלות אחרות כמו סכרת ד"ר שלום

12/01/2011 | 15:22 | מאת: אמיר

לא סובל מסכרת.רק אסתטמה.וכן הטיפול שאני מקבל הוא טוב מאד.הרופא שלי הוא סגן מנהל המערך האורטופדי בתה"ש.ואנחנו מכירים 15 שנה מאז שנפצעתי.אבל לא מבין למה הם לא מצליחים להתגבר על זה.הרופא אמר לי בשבוע שעבר שהוא עושה את כל המאמצים בכדי לא לקטוע לי את כף הרגלוזה עדיין מפריש לא מעט מוגלה,וריח לא משהו.הייתי בשני האחרון והוא בדק והחליפו חבישה.ואמר שיש סיכוי ששבוע הבא אני שוב יאושפז והוא יפתח וינקה שם.מחר אני שוב מגיע ונראה מה יהיה.זה מאד מתסכל אותי המצב.השאלה אם כדאי להגיע אלייך לעוד התייעצות?או להמשיך ולהשאר בידיים שלו שמכיר הכי טוב את הרגל?

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי