פצע בכף רגל

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

29/11/2010 | 14:33 | מאת: מיכל ( שם בדוי )

לפני 7 ימים כריתת שומה מכף רגל - עדיין נפיחות מקומית וכאב בהליכה . ללא תפרים - הפצע לבן . ממשיכה לרחוץ עם מים וסבון + משחה +חבישה יומית . אני צולעת ודורכת בעיקר על העקב - מרימה את כף הרגל כדאי לא ללחוץ על מקום הפצע/נפיחות ועכשיו כואב לי גם באמצע הכף רגל האם ייתכן כי מתחתי שם גיד? מדוע לא תפרו את המקום ? מה לעשות להורדת נפיחות וכאב בדריכה האם בלילה לא לשים פלסטר / חבישה ? אולי האוורור יחיש את ההחלמה האם אני גורמת נזק בדריכה על הפצע או רק כואב? מה לדעתך זמן ההחלמה המשוער? אני די מיואשת - מהסרת נק' חן הסתבכתי בחוסר יכולת הליכה מה לעשות?

19/12/2010 | 23:12 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

פצע פתוח בכף הרגל תמיד יכול לעבור תהליך של זיהום, דבר שיכול לגרום לכאבים , נפיחות ופרשה. במידה וזה המצב רצוי לפנות למנתח. ועד אז לחטא את האזור על ידי פולידין, חבישה על ידי משחה מקומית, מנוחה רגל מורמת בהצלחה ד,ר שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי