פצע בשד מוקרן אחרי קריתה חלקית

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

19/10/2010 | 22:33 | מאת: קסניה

שלום דוקטור! אמי חולת סרטן שד משנת 2001 וסכרת TYPE 2עברה ניתוח לקריטת שד חלקית, הקרנות וכימוטרפיה. לפני שנתיים אחרי ביצוע ממוגרפיה למעקב התגלה גוש בשד המוקרן, רופא כירורג החליט לקחת ביופסיה בקופת חולים. לאחר לקיחת דגימה הוא תפר את המקום ושיחרר אותנו הביתה לאחר שבוע ימים אמא באה להוריד את התפר הכל היה בסדר, בעוד מס ימים הפצע נפתח, והיו הפרשות צהובות עם ריח. פנינו לאחות בקופת חולים שם החליטו לשים לתוך הפצע מן ספוג שבסופו של דבר רק החמיר את המצב כי הפצע התרחב לאחר מכן במשך כמה חודשים התחיל תהליך של נסיונות עם כל מיני תכשירים אך ללא הצלכה. אחרי שנה נפתח פצע נוסף ליד הקיים שוב פנינו לקופת חולים לקחו תרבית מהמקום ונתנו אנטיביוטיקה והמשיכו עם החבישות הרגילות של כל מיני ספוגים. היום ב19.10 2010 כעבור שנתיים נפתח פצע שלישי עם הפרשות שקופות ללא ריח אך הרופאים ממליצים רק ניתוח לקריתת שד מלאה. התיעצנו עם רופאים מטלאפצע, כירורג מקופת חולים. השאלה היא האם יש פיתרון אחר לבעיה שלנו

19/10/2010 | 22:39 | מאת: קסניה

תודה רבה מראש אשמח אם תענה לשאלה!

20/10/2010 | 20:17 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

במידה והפצעים נובעים מחזרת הגידול בשד, אין מנוס מביצוע כריתת שד שלמה. במידה ואין חזרת גידול, ניתן לנסות טיפולים מוקמיים שונים, אבל דרוש בדיקה של רופא ! לסיכום: מומלץ לפנות לכירורג ואו אונקולוג לשלול חזרת הגידול, ורק אז להחליט על סוג הטיפול בהצלחה ד"ר שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי