פצעים על האמה.

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

30/04/2010 | 18:43 | מאת: אבי

שלום רב לפני כ4 חודשים הופיעו לי 3 פצעים על אמה ימין, במרחק של 4-5 ס"מ אחד מהשני, תחילה הן הופיעו כמעיין פצע בולט יחסית בגדול של 2-3 ס"מ אך לאורך הזמן נראה כמסביב לכל פצע יש אדמומיות בולטת מאוד, רופא העור טען תחילה שזה מלחץ (ויש סיכוי כזה כי אכן בחישוב לאחור באותה תק' שזה הופיע הייתי בלחץ , אך הלחץ פג מזמן) ונתן משחת קורטיזון שנקראת: "בטאקורון G" משחה לבנה עם כיתוב סגול. בכל מקרה המשחה לא הועילה ולאחר שבועיים פניתי שוב לרופא שביקש שאעשה ביופסיה, העניין הוא שתוצאותיה מגיעות רק לאחר חודש (לא ברור לי למה) ובינתיים הדבר מהווה מטרד עבורי, אציין שהפצעים לא כואבים/מגרדים, וממבט ראשון זה נראה לאנשים כמו פרונקל, אך זה לא זה לדעתי , לפצע עצמו יש בליטה הררית נפוחה ומסביבה אדמומיות, אשמח אם תוכל לייעץ לי במה יכול להיוצ מדובר , והאם הדבר מעיד חלילה על מחלה/סוג של אבחנה אחרת, ומדוע הביופסיה לוקחת כל כך הרבה זמן והאם יש מקום כגון: ב"ח/ ב"ח פרטי, שם תיקח הבדיקה זמן קצר יותר. בתודה מראש אבי

04/05/2010 | 07:10 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

על מנת לתת יעוץ יש לראות את הנגעים עצמם ! בכל מקרה נשמע כי אתה מטופל הייטב. משך הזמן לקבלת תשובה הסטולוגית יכול להיות בין 10 ימים לחודש ימים כל זאת בהתאם למורכבות הבדיקה הנדרשת ! את הביופסיה מומלץ לבצע דרך קופת החולים שלך, ולהמשיך את הטיפול אצל רופא העור. בהצלחה ד"ר שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי