ציפורן שנשברה כתוצאה מפטרת ברגל

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

22/04/2010 | 19:46 | מאת: איריס

שלום, בתחילת החורף הנוכחי (סביבות נובמבר) הופיעה לי בפעם השנייה (הפעם הראשונה היתה לפני כשנתיים) פטריה בציפורן הבוהן של רגל שמאל. רופאת העור שלי נתנה לי לק שמורחים פעם בשבוע, אולם הוא לא עזר כלל. כשרציתי לנסות ולהחליף לק או לנסות את הכדור, גיליתי שנכנסתי להריון, ולכן כל טיפול כזה אסור בהחלט. התחלתי לנסות תרופת סבתא- טיפות אקנומיקה ישירות על הפטריה. זה עבד נהדר ותוך פחות מחודש הפטריה מתה ונעלמה. הבעיה: הציפורן התחילה להתפצל- לרוחב. כלומר, באמצע הציפורן, בין הבסיס שלה לצד החיצוני שלה, היא החלה להיסדק. הפסקתי מיד את האקנומיקה, התייעצתי עם רופאת המשפחה והעור ושתיהן אמרו לי לא לגעת ושזה פשוט יצמח. מאז עבר כחודש, ולפני כיומיים גיליתי שהציפורן נחצתה לחלוטין לרוחב, משמאל לימין, וכרגע לדעתי זה עניין של זמן עד שאתקל במשהו (במיוחד בתקופת הקיץ, כפכפים....) והציפורן תיפול מהאצבע ואשאר עם עור חשוף ורגיש וכואב, ואצבע מאד מכוערת בימי הקיץ... ניסיתי לבדוק בניית ציפורן אצל קוסמטיקאית, והיא אמרה שזה לא יהיה טוב ושזה עוד עלול לגרום לפטרת נוספת! מה דעתך? מה עלי לעשות? תודה, הנואשת.

22/04/2010 | 20:59 | מאת: איריס

יש להוסיף: התייעצתי עם פדיקוריסטית טלפונית לגבי בניית ציפורן, והיא אמרה שאולי אפשר להוריד את גובה הציפורן לאפס ואז לעשות עליה בניית ציפורן באקריל, לפחות לתקופת הקיץ. מה דעתך?

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי