פצע לחץ בקרסול ופצע שנוצר בגב כף הרגל

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

11/03/2010 | 22:06 | מאת: יגאל

שלום, אבי בן 83 אחרי ניתוח של הירך לפני שלושה חודשים.הוא יצא מהבית חולים עם פצע לחץ בקרסול. אחרי הניתוח לא חזר ללכת. הוא שוכב רוב היום ומורד לישיבה למספר שעות ביום. יש לו טיפול צמוד בבית. אחרי תקופה יצא גם הפצע בגב כף הרגל. אחות קופ"ח טפלה בפצעים בעזרת משחות . המטפלת המשיכה לפי ההוראות בטיפול מסור. מצב הפצעים נהיה רק יותר קשה והוא אושפז היום. האורטופדים המליצו ולחצו על קטיעה. הם טוענים שיש בעיה עם זרימת הדם לרגל. אבי לא מסכים לקטיעה והרופאים התחילו אנטיביוטיקה.גם אנחנו ילדיו מרגישים קושי בתמיכה בניתוח קטיעה. אני מקווה לייצב את מצבו ולהחזירו הביתה.. מה הם השיקולים בעד ונגד קטיעה? האם יש טכניקה / תכשיר או מכשיר שיכול לעזור? איך לטפל בו שיחזור הביתה? איזה סוג רופאים מתמחים בנושאים כאלו שיהיו מוכנים לבוא לבית להמשך טיפול כי כל הוצאה מהבית נהפכה לבעיתית? תודה יגאל

13/03/2010 | 23:17 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

קשה לתת יעוץ ללא בדיקה של המטופל בגדול, כאשר אין זרימת דם טובה לרגל ויש זיהום אשר מסכן את חייו של המטופל יש לשקול טיפול של כריתת הרגל, לצורך הצלת חיי המטופל. במידה וניתן להשתלט על המצב בצורה שמרנית: על ידי טיפול פצע ואנטיביוטיקהלוריד - אזי קטיעה היא לא הטיפול את ההחלטה צריכים לקחת: כירורג כל דם, כירורג כללי, כירורג פלסטי והרופא המטפל בו. ולצערי אין תכשירי פלא, בכל מקרה נשמע כי אתם בידים טובות ורצוי להקשיב לרופאים המטפלים או להזמין יועץ חיצוני בהצלחה ד"ר שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי