טיפול בפצע לחץ באמצעות מקרופג'ים

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

08/03/2010 | 22:11 | מאת: אבי

שלום, האם ניתן לעשות טיפול במקרופג'ים בכף הרגל בפצע לחץ כאשר הנמק חדר לתוך העצם? האם זה מועיל? האם טיפול כזה יכול להזיק במידה והנמק חדר כבר לתוך העצם? האם במצב כזה כדאי לכרות את הרגל או להשאיר את הרגל במצבה כפי שהוא (מחשש לחוסר יכולת של הגוף של אדם מבוגר להתמודד עם פעולת הכריתה)? תודה רבה.

11/03/2010 | 00:18 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

טיפול במקרופגים אינו תחליף במקרה זה להטריה של עצם חולה או לטיפול אנטיביוטי ממושך הוא יכול לשמש תוספת לטיפולים אלו, ולרוב לא אמור לגרום לתופעות לוואי או סיבוכים. בכל מקרה יש לשקול כל מקרה לגופו, ולהחליט באם יש טעם בטיפול זה. לגבי כריתת הרגל, דבר זה נעשה רב במצבים קיצוניים בהם הרגל מסכנת את חייו של המטופל. בהצלחה ד"ר שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי