אחרי כריתה

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

10/01/2010 | 01:07 | מאת: כפיר

עברתי ניתוח בישבן שבו כרתו לעומק של 13 ס"מ חלק מהישבן שלי מה שניקרא כריתת סינוס. הפצע כבר למעלה משנה אינו ניסגר כמו שצריך והוא מפריש ללא סוף. אני שומר ומנקה ושוטף ומחליף תחבושות אך הפצע ממשיך להפריש ולא ניסגר. קרה כבר שהוא ניסגר רק מלמעלה ובעומקו הוא התמלא בהפרשות שלא יכלו לצאת ועשו לי פתיחה מחדש בשביל לנקז.מאז הפצע אינו נסגר כלל וכלל. האם יש לך עיצה בשבילי?

11/01/2010 | 23:41 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

כמובן שללא בדיקה של מצבך קשה לתת עצה. ככל הנראה הסינוס שהיה לא נכרת בשלמותו, והשאריות אשר נותרו מונעות את הפצע מלהסגר. כמובן שיש גורמים אחרים אשר יכולים להשפיע כגון: מצב תזונתי, מחלות עור, זיהום, חשיפה של עצם ועוד ועוד... יש לפנות שוב לכירורג כללי לבדיקה, יתכן ויהיה צורך בהדמיה כל שהיא, וכמובן המשך טיפול. החלמה מהירה ד"ר אבשלום שלום

12/01/2010 | 00:01 | מאת: כפיר

דוקטור אני עברתי ניתוח כריתה ראשון,לאחר חצי שנה זה מה שאמרו לי שהסינוס לא נכרת בשלמותו. ניכנסתי לניתוח כריתה נוסף ושוב הפצע לא מגליד. הניתוחים האלה כואבים,והסבל לאחר מכן מלווה בכאבים ללא הסקה. הפצע כואב ללא הפסקה ונשאר פתוח. פצע בעומק של 14 ס"מ אין מילים בשביל לתאר את גודל היאוש.

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי