פצעים אצל ילד

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

05/02/2009 | 22:49 | מאת: דורית

שלום אצל בני בן ה - 5 הופיעו לפני שנה פצעים על כל החלק הקדמי של גופו שנראו כיבלות יבשות. רופא המשפחה טען שמדובר בסוג של וירוס שאנו לא זוכרים את שמו, וסבור היה שזה ייעלם מעצמו בשלב כלשהו . אנו החלטנו בכל זאת לפנות לרופא עור והרופא הסיר אותם באמצעות חנקן וטען שהם יהפכו תוך מספר ימים להיות פצעים שנראים כמוגלתיים ולבסוף יפלו ואכן כך היה. לאחר זמן מה שוב הופיעו פצעים כאלו ולאר זמן פנינו לרופא העור שוב והוא באותו תהליך הסיר אותם. בינתיים ממשיכים להופיע עוד פצעים אך הפעם הם כבר עם הראש המוגלתי והם באופן טבעי יורדים. מעבר לכך שזה ממש לא אסתטי ומפריע ומגרד לילד, נראה לנו שהעניין תופס תאוצה ולא מרפה ממנו. כעת אנו מעוניינים לבדוק איך למנוע את כל זה ולפתור זאת באופן קבוע ולטווח הרחוק ולא לטפל כל פעם נקודתית בכל פצע לחוד.והאם ניתן לפתור זאת לתמיד . מלבד זאת רצינו לבדוק אם אנו שרוחצים אותו ונמצאים במגע איתו ועם המגבות שלו עלולים להידבק גם כן ומעוניינים לדעת באיזה סוג של וירוס מדובר תודה

19/02/2009 | 09:11 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

הפורום הנכון לשאול על הבעיה הינו פורום של מחלות עור, הדבר שאת מתארת לפחות הינ נגעים וירלאים אשר אומנם יכולים לעבור לבני הבית על ידי מגע או מגבת, ולכן רצויה הפרדה. הוירוס הוא זמני, ובדרך כלל חולף מעצמו, העיניין הוא שלעיתים לוקח מספר חודשים עד שנים...עד שהוא חולף. ולכן או סבלנות או לפנות חזרה לרופא העור. בברכה ד"ר אבשלום שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי