פצע בכף הרגל לחולה סכרת

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

26/12/2006 | 21:52 | מאת: רותי גל

שלום, אבי הינו חולה סכרת בן 71. לפני יותר מחצי שנה התגלה פצע עגול כמו יבלת בכף הרגל בקוטר 3 ס"מ. בתחילתו היה כמו נראה כמו יבלת. מספר רופאים שפנינו אליהם, פלסטיקאי וכירורג לא נגעו בפצע, אך תוך שבועיים הפצע החל להפריש ולדמם ולהפתח, ונוצר "בור" עמוק בכף הרגל. רופא כירורג הוריד את השכבה העליונה ונתן טיפול אנטיביוטי באוגמנטין 10 ימים וטיפול מקומי חבישה המכילה משחת פוסידין פעמיים ביום. כיום הפצע עדיין מדמם אחרי סיום הטיפול התרופתי ולמרות הטיפול המקומי, לא מתרפה וההפך, נראה שמשתנה כל הזמן. מה דעתך? ומה עושים ומה המשך הטיפול? מה עוד ניתן לעשות? שמעתי על משחה מיוחדת שקיימת, רגרנקס (אם אני לא טועה). האם ידוע לך אם היא נמצאת בסל הבריאות? וכיצב ניתן להשיגה? אודה על תשובתך המהירה. רותי גל

27/12/2006 | 11:45 | מאת: דניאל וייס

רותי, שלום רב חסרים לי מספר פרטים רפואיים וכמובן תמונה ממשית של הפצע. אכן ישנו ג'ל שנקרא רגרנקס והוא מתאים לפצעים בשלבים מסויימים. והוא אכן בסל הבריאות. מכיוון שפצעים של חולי סוכרת הנם מוגדרים (ובצדק) כבעלי סיכון גבוה הרי שמין הנכון לראות את אביך ופצעו ולא להסתפק בתשובה בפורום זה. טיפול בפצעים הוא קריטי ומחייב התייחסות מיידית בהתאם לפצע. נא צרי עמי קשר טלפונית. בהצלחה דניאל וייס 03-7521670

28/01/2007 | 12:19 | מאת: אייל

לידיעתכם פצעים פתוחים כתוצאה מסכרת, הקרנות, בעיות כלי דם ניתן לטפל בתא לחץ על ידי טופס 17 פשוט מכל קופות החולים הטיפול נמצא בסל שירותי הבריאות וזכותכם לקבלו על ידי דרישה מהרופא המטפל נשמח לעזור בטלפונים של המרפאה שלנו 04-8377812/51 אייל

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי