אולטרסאונד כף רגל

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

11/09/2008 | 16:08 | מאת: אילנה

אני בת 59. הופנתי לבדיקת רנטגן ואולטרסאונד של כף רגל שמאל, כתוצאה מכאבים ממושכים במקום. ברנטגן לא נמצאה הסיבה לכאבים, בעוד שבתוצאות האולטרסאונד נכתב כך: "בוצעה סריקה של רקמות רכות בצידו פלנטר של הרגל שמאל, חלק קידמי (אזור הכאב): בגובה 2 MTT ו- MTPJ של אצבע 2 הודגם תת עורי בעומק של כ-3.7 ס"מ. עכירות הטרוגנית (אזורים של הדיות נמוכה בתוך והיקפי לשומן התת עורי) של השומן התת עורי ללא הגבלה ווסקולרית וגבולות לא ברורים, גודל האזור כ- 0.4 *2 ס"מ ובאורך כ-2 ס"מ. בוצעה השוואה עם אותו מקום בכף הרגל ימין ללא אותו מראה. גיד הפלקסורי שמור." אודה לכם מאוד אם תוכלו בבקשה להסביר לי את משמעות הממצאים.. מה בדיוק מצאו באולטרסאונד? ומהם דרכי הטיפול המומלצות, שיכולות להקל על הכאבים ואף להעלימם?..

27/11/2008 | 21:28 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

מדובר על ממצא , אשר ככל הנראה ידרש ברור מלא שלו. רצוי לפנות לאורטופד בהקדם לצורך כך. בברכה ד"ר אבשלום שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי