פסןריאזיס

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

04/12/2006 | 10:13 | מאת: sigal.m

שלום דוקטור אני עוסקת בפדיקור רפואי 4 שנים, היום נתקלתי בפעם הראשונה בלקוחה שביקרה אצל רופאים והסתבר לה שהיא סובלת מחלת פסוריאזיס{מקווה שכתבתי נכון} בכף הרגל, לטענת הרופאים היא בן הבודדות בארץ הסובלות ממחלה זו בכף הרגל כיון שבדרך כלל היא מופיעה בחלקים אחרים בגוף בהם יש עצם מפרק, כיוון שלא הייתי בטוחה בסוג הטיפול דחיתי אותה לבנתיים עד שאברר את העניין. שאלתי היא: האם אני יכולה לטפל בה ולעשות לה פדיקור כמו שאני עושה לנשים אחרות? עד כמה שידוע לי צריך להיות זהירים מאוד בדיוק כמו לחולי סכרת האם אני צודקת? שאלה נוספת האם טיפול פדיקור חודשי יכול לעזור לה להעלים את הסדקים שמופיעים אצלה, הם נראים מעין חתכים עמוקים בכף הרגל, ואני חייבת לציין שהם מופיעים באמצע הרגל לא בעקבים. אשמח לשמוע את המלצותייך ותגובתך בנושא.

10/12/2006 | 09:29 | מאת: דניאל וייס

שלום! אם אכן מדובר בפסוריאזיס יש להפנות לרופא עור ו/או טיפול במחלה זו במרפאות בים המלח. לשאלתך בדבר הפדיקור אכן פצעים מסוג זה מהווים סיכון גבוה ולכן יש להמליץ לעבור טיפול אצל אנשי מקצוע בלבד המוסמכים לכך. טיפול חודשי לא בהכרח יפתור את בעיית הסדקים. כל הכבוד על היוזמה ועל הנכונות לדעת בהצלחה דניאל וייס wisefeet clinic- 03-7521672

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי