חבישת פולימם וחבישת הידרוקול

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

04/09/2016 | 05:25 | מאת: לילך

מה ההבדל בין חבישת קצף פולימם לחבישת הידרוקול ? באיזו חבישה עדיף להשתמש בפצע שפשוף עמוק מפריש ? ובאופן כללי באיזה חבישה כדאי להשתמש כאשר הפצע ( פצע שפשוף עמוק) כבר אינו מפריש ולכמה זמן - כלומר עד כיסוי מוחלט או להמשיך כמה ימים אחרי ? תודה רבה

סוגים שונים אך דומים של חבישות מטרם: לספוח נוזלים, לייצר סביבה לחה וטובה לריפוי, ולא להידבק לפצע. לפצעי שיפשוף ניתן לשים כל אחד מהם בצורה טובה. כמובן רצוי שרופא מומחה יבדוק ויראה כי חבישות אלו מתאימות . פרופ אבשלום שלום

04/09/2016 | 21:44 | מאת: לילך

תודה על התשובה , הלכתי לרופא מומחה בכירורגיה פלסתית בקופת חולים לייעוץ ולצערי הרב לא קיבלתי שום תשובה ויצאתי מאד מבולבלת. הפצעים כבר לא מפרישים האם להשאיר את החבישה ( פולימם) ל 7 ימים - הזמן המקסימאלי ? או להחליף כל 3 ימים? ומה מומלץ אחכ ? שכבר צמח עור וכסה את הפצע ? להמשיך עוד קצת עם פולימם או חבישה אחרת כמו טגדרם לשימור לחות והגנה ? תודה רבה

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי