מעורבות המשפחה בהחלטות טיפוליות בבית חולים

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

02/08/2016 | 01:00 | מאת: קרוב משפחה דואג

קרוב משפחתי מאושפז בבית חולים עקב פצע קשה. במהלך האשפוז נעשה יעוץ עם רופא חיצוני שהמליץ על דרך טיפול שניכר שהשפיעה לטובה על מצב הפצע. הרופאים בבית החולים החליטו על שינוי בדרך הטיפול ללא התייעצות עם הרופא החיצוני וללא ערוב בני המשפחה. לרוע המזל השינוי גרם להרעה במצב הפצע ולסבל של החולה. בני המשפחה לא קיבלו הסבר על שיקול הדעת שהוביל להחלטה לשנות את דרך הטיפול ועתה הם חשים החמצה על ההידרדרות שהייתה יכולה להימנע אם היו ממשיכים עם דרך הטיפול בה התחילו. האם זכותה של המשפחה לבקש התייעצות נוספת עם הרופא החיצוני? האם מראש לא מצופה מרופא להסביר לחולה ולבני משפחתו את הנימוקים לשינוי דרך טיפול לפני שעושים זאת?

בני משפחה והמטופל זכאים הן להסבר, והן לזכות להזמין יועץ חיצוני. רצוי לפנות לרופא האחראי במחלקה בבית החולים, לדון על המקרה. לשמוע את חוות דעתו, ובתאם למיידע שיקבלו לפעול. בהצלחה ! פרופ אבשלום שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי