פצע לחץ - מזרון אקטיבי דינמי אוויר

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

25/09/2017 | 09:54 | מאת: נירה

שלום, לסבתי בת ה - 80 יש פצע לחץ בעקב ובעצם הזנב, הפצעים נפתחו ונראים ממש שחורים ויוצאת מהם הפרשה. האחות אומרת שזה דרגה 4. האחות שמגיעה לבית שלה המליצה לקנות מהר מהר מזרון אקטיבי דינמי מאוויר. המזרונים שבדקתי בעמותה ממש זולים (בערך 300 ש"ח), ומזרונים של חברות עולים כמה אלפים. אני מוכנה לתת לה את הטוב ביותר, אבל אני לא יודעת מה יעזור. 1. מה המזרון שיעזור פה? 2. לדעתי האחות מגזימה והפצע לא כ"כ גרוע. מה דעתך?

17/10/2017 | 00:37 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

כמובן שללא בדיקה אינני יכול לקבוע את מצבה של סבתך, אבל במידה ויש רקמה שחורה, הדבר מעיד על פצע לחץ עמוק. הטיפול בפצע לחץ מורכב ודורש: מזרן דינמי, שינוי תנוחה תדיר, מובילזיה (הנעה) של המטופל , שיפור מצב תזונתי, שיפור מצב רפואי, וטיפול פצע טוב. את חייבת לסמוך על האחות, או להזמין רופא לצורך בדיקה והמלצה על הטיפול ! החלמה מהירה פרופ אבשלום שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי