פצע וזיהום בעצם

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

05/01/2015 | 22:19 | מאת: שמואל

שלום osteomyelitis שנגרם כתוצאה מפצע לחץ עמוק בסקרום. האם הבעיה בעצם אמורה להפריע לסגירת הפצע באופן טבעי? ובמידה והפצע ייסגר מעצמו (בעזרת סיעוד נכון וטיפול מקומי בלבד) זה בעייתי כאשר ישנה עצם מזוהמת? והאם יש תקדים לכך שעצם מזוהמת נרפאה לגמרי ללא ניתוח וטיפול אנטיביוטי ארוך טווח? תודה

הכלל הוא כי פצע מזוהם כזה בדרך כלל לא יסגר לחלטין, ישאר נתיב (סינוס לאזור העצם המזוהמת). יש צורך בדרך כלל בניקוי העצם, או בטיפול אנטיביןטי ממושך. סגירה מלאה ללא זאת נדירה... בהצלחה פרופ אבשלום שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי