טיפול בואקום

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

29/12/2014 | 20:33 | מאת: ליה

שלום מה זה הטיפול בואקום לפצעי לחץ? מה הייתרונות של זה? לאלו מקרים זה מתאים? האם זה מתאים גם לפצע נקי בדרגה 4 עם עצם מזוהמת? מה משך הטיפול? והאם זה טוב גם לפצע נרחב ועמוק באזור עצם העצה קרוב לפי הטבעת? יש סיכון שצואה תכנס לפצע? קראתי גם על טיפול במקרופאגים, איך זה לעומת ואקום? והאם מתאים לפי הנתונים שלמעלה? תודה רבה

לא ניתן להמליץ על טיפול ללא בדיקה של הפצע !!! טיפול בואקום בדרך כלל לא שמים על עצם מזוהמת. וכן, יש לו יתרון גדול כאשר יש פצעים גדולים עם חללים, הוא מוציא את הנוזלים מצמצם את החלל, ומזרז ריפוי. טיפול מאקרופגים היינו טיפול לפצעים נקיים יחסית והוא אמור לעודד את המערכת הטבעית של הגוף ולזרז ריפוי. בהצלחה פרופ אבשלום שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי