POLYHEAL

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

11/11/2014 | 01:34 | מאת: נעמי

שלום אם אפשר בבקשה לעזור לנו בעצה והסבר בעניין דלהלן. שלום רציתי לשאול האם לרופא יש ניסיון עם התכשיר הנ"ל לטיפול בפצעי לחץ? קיבלנו המלצה לנסות את זה, אך לא מצאנו ברחבי הרשת הרבה חומר על התכשיר. 1. האם אכן מדובר במוצר מהפכני כפי שיש המציגים אותו? 2. האם הוא מתאים גם לפצעים גדולים ועמוקים בדרגה 4? 3. האם הוא מתאים גם לפצעים בעכוז (מה שלא כל כך מאפשר טפטוף מלמעלה כפי שכתוב בעלון לצרכן מאחר וקשה להשכיב על הבטן)? וכן יש כיסים בשולי הפצע שלא ממש ניתן לטפטף לשם (אפשר לדחוף לשם גזות) 4. מה המינון המומלץ לאור ניסיון במידה ויש? פעם או פעמיים ביום? ושאלה שלא קשורה לתכשיר הנ"ל, כרגע הפצע נקי ומטופל בהרטבות של סליין פעמיים ביום, כשמסירים את החבישות (גזות) מהפצע הן רטובות ועם צבע צהוב ירוק בהיר, האם זה הפרשות נורמליות? או מצביע על הפרשות דלקתיות? תודה

פוליהיל הינה חבישה אשר תפקידה לדחוף פצעים תקועים לריפוי. בחבישה יש חלקיקים קטנים בעלי מטען שלילי אשר נבלעים על ידי תאי דלקת ואלו אמורים להתחיל לעבוד ולעזור בריפוי. הם יכולים לעזור לפצעים נקיים לעבור ריפוי, השימוש הינו בין פעם לפעמיים ביום, וצריך גזה לחה של החומר על פני הפצע. עקרונית הוא מתאים לסוגים שונים של פצעים, וכן הוא יכול באופן תאורתי לעזור, למרות שלצערי אין מחקרים רבים מדעיים בנושא זה. לגבי סוג ההפרשות של הפצע, לכל פצע יש הפרשות, נשמע כי ההפרשות רגילות, אך רצוי כי מומחה יעריך זאת קלינית . בהצלחה

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי