פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

18/11/2006 | 19:09 | מאת: רמי

בן 28 מזה 5 שנים אני סובל מכאבי גב תחתון,חשד לפריצת דיסק בין L4 L5 ,הבעיה שמאז אני סובל מירידה בתיפקודהמיני,כאבים באיבר המין,ירידה בזיקפה, השאלה אם הרפואה הסינית יכולה לעזור במקרה כזה

18/11/2006 | 22:27 | מאת: משה

שלום אבישי, מגיל נערות אני סובל מאלרגיה (בטסטים לא גילו סיבה) ומנזלת כרונית שגרמה לצמיחת פוליפים, שהוסרו בשני ניתוחים שעברתי, מזה עשר שנים אבד לי חוש הריח כמעט לחלוטין (מלבד ריחות חזקים במיוחד), האם ע"י דיקור יש אפשרות להחזרת חוש הריח ? וגם לטפל באלרגיה ובנזלת? חשוב לי יותר להחזיר את חוש הריח. בברכה,

19/11/2006 | 14:19 | מאת: אבישי ימין

שלום משה לפי מה שהבנתי אתה סובל מ: א) נזלת כרונית ב) נזלת אלרגית או ביטוי אחר של אלרגיה ג) איבוד חוש הריח. במידה ותיגש לטיפול ברפואה הסינית, סביר שהשיפור הגדול ביותר אם לא המוחלט יהיה בנזלת הכרונית. יש אפשרות גם כן להשיג תוצאות יפות לגבי האלרגיה אבל כחלק התהליך יותר איטי ( כלומר סדרת טיפולים יותר ארוכה). לגבי חוש הריח, תאורטית אפשר לעזור. אני לא יכול להגיד באיזה מידה והדרך היחידה לגלות היא לנסות. אם יש לך שאלות נוספות אל תהסס לשאול בברכה ימין אבישי

19/11/2006 | 14:34 | מאת: אבישי ימין

שלום רמי לפני שאני יענה אני רוצה לתת הסבר קצר: אחת הסיבות שיכולות לגרום לכאבי גב עפ"י הרפואה הסינית היא חולשה בעוצמה של הכליות. המיקום הפיזי של הכליות הוא פחות או יותר בגובה הטבור באיזור הגב ולכן חולשה של הכליות יכולה לגרום לחולשה באיזור שבו היא ממקומת דהיינו הגב התחתון וחלשה של הגב התחתון יכול לגרום לכאבי גב. בנוסף, הסינים מסתקלים על הליבידו כתוצאה ישירה של חוזק הכליות. כלומר אם הכליות חזקות כך גם האנרגיה המינית חזקה ולהיפך.... כלומר האבחנה הסינית הברורה ביותר לגבי המצב שלך היא חולשת כליות. לשאלתך, כן הרפואה הסינית בהחלט יכולה לעזור. את ההקלה ההתחלתית בכאבי הגב יהיה אפשר לראות תוך טיפולים אחדים. הטיפול בעוצמה המינית יהיה יותר ארוך.יהיה דרוש טיפול משולב של דיקור לבעיה האורטופדית וצמחי מרפא לעוצמה המינית. בברכה ימין אבישי

מנהל פורום רפואה סינית