טיפול טבעי במקום תרופות סותרות חומצה

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

04/04/2016 | 13:01 | מאת: אדי

בן 39- 5 חודשים לאחר תיקון מסתם ( שלא צלח במלואו- עדיין יש דליפה שמוגדרת בינונית- מתישהו תיקון חוזר עדיין לא ידוע מתי ) יש לציין שיש כליות וכבד פוליציסטי אך עם ערכיםתקינים. סובל מצרבות חשוב לי לבער את העניין מהשורש שלא יחזור .ולא לטפל רק בסמפטומים. לאחר הניתוח היה pps ולאחר נטילת אספירין במינונים גבוהים אובחן דימום פנימי ( בבדיקת גסטרוסקופיה לא אובחן קיב קיבה) שטופל חודשיים בנקסיום . לאחר סיום נטילת נקסיום חזרה צרבת חזקה ומטופל כעת באומפרדקס 20 מ"ג והמצב הוטב .כמו כן אני אוכל מזון בריא ונכון איני מעוניין בשום אופן לפתח תלות בתרופות ( כעת רק נוטל קרדילוק במינון נמוך שגם הוא לא חובה ואספירין במינון נמוך 75 מ"ג למניעת pps חוזר) שאלתי : איזה טיפול טבעי מומלץ במצבי - ? מיץ אלוורה שאינו מעלה לחץ דם מומלץ לי ונטול תופעות לוואי ? ( בניגוד ללעיסת שוש קירח שכן מעלה לחץ דם ) חומץ תפוחים\סודה לשתיה\מי קוקוס ?

אדי שלום, הרפואה הסינית יודעת להתמודד היטב עם נושא של צרבות. עם זאת, יש צורך לבצע איבחון מעמיק בכדי לדעת מהו הגורם הראשוני להן. זאת בייחוד לאור העובדה כי אתה מציין כי הינך אוכל מזון בריא (כאן אני חייב לסייג מזון בריא לאדם אחד לא בהרכח יהיה בריא לאחר. יש להתאים המזון בהתאם לפאתולוגיות של כל מטופל) ובכל זאת, הטיפול בצרבות ובהפחתת מיצי מרה מתבצע באמצעות דיקור סיני, נטילת פורמלוה צמחית ושינויי תזונה ואורח חיים. מנסיוני בתחום, ממליץ לך בחום לגשת למטפל מוסמך לשם אבחנה וטיפול מתאימים. בריאות שלמה, רונן רוזנבלט ניר

מנהל פורום רפואה סינית