בעיות באקנה לאחר גיל ההתבגרות

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

17/12/2012 | 11:14 | מאת: מיטל

הי, אני בת 27 ויש לי תופעות של אקנה על הפנים, מעט מאד על הגב ומעט מאד על החזה. כבר מגיל 16 התחלתי להשתמש בגלולות (דיאנה) במיוחד בגלל נושא הפצעים, אבל לפני כפחות משנה החלטתי להפסיק עם כל הנושא- כאשר לקחתי בחשבון שהפצעים עשויים לחזור. הפצעים אומנם חזרו לפני ובאופן רגוע יותר אבל הפצעים שכן מופיעים התחילו להופיע במקומות שבעבר לא היו לי- אזור הלסת, צוואר, עורף- ופצעים גדולים ומכאיבים. אני הולכת לטיפול אצל קוסמטיקאית ולפעמים זה עוזר אבל בזמן האחרון נראה שכבר לא כ"כ. אני ממש ממש מיואשת, זו סיטואציה לא נעימה ואני מרגישה שוב ילדה בת 16 עם פצעים על הפנים. אני מקפידה לשים קרם לחות על הפנים (לעור שמנוני) ומנקה את הפנים עם מי פנים מיוחדים גם כן. בזמן האחרון ניסיתי לנקות את הפנים עם מיץלימון ולתת לזה להתייבש מעט ולשטוף אבל אני לא בטוחה אם זה בכלל עוזר... קראתי כאן שיש השפעה של בעיות עיכול ובאמת בזמן האחרון אני סובלת יותר מתופעות של גזים- אני מקפידה לאכול מסודר ומאד לא רוצה לעשות טיפולים אגרסיביים של תרופות או פילינג.. האם יש איזה שהוא פיתרון- אני ממש אשמח לנסות כל דבר טבעי.. הרבה תודה!! מיטל

מיטל שלום, ניתן לטפל באקנה באמצעות הרפואה הסינית אך יש לזכור כי טיפולים מסוג זה, עשויים להיות ממושכים. בהחלט ייתכן ומדובר באי איזון בגופך, שבין השאר כולל את מערכת העיכול. הטיפול הוא באמצעות דיקור, נטילת צמחי מרפא ושינוי אורח חיים (שינוי תזונתי וכו'). קיימים מטפלים מוסמכים המומחים לבעיות עור. ממליץ לחפש אחד כזה ולפנות אליו. בהצלחה! בברכה, רונן רוזנבלט-ניר

מנהל פורום רפואה סינית