מספר שאלות בבקשה

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

25/12/2011 | 18:17 | מאת: דין דין

האם לרפואה הסינית יש תרופות או טיפולים נגד דכאון? ניסיתי בעבר פרחי באך ופרחי אוסטרליה - ללא השפעה . האם בדיקה גופנית היא חלק מההערכה ברפואה סינית? איך אדע אם מדובר במטפל מקצועי? יש דרגות או תארים למטפלים ברפואה הסינית? ועד כמה הוא מחוייב בסודיות רפואית? תודה מראש (:

שלום רב, בהחלט קיים טיפול ברפואה הסינית לדיכאון. הטפול מתבצע באמצעות דיקור ונטילת צמחי מרפא. קיימים לא מעט מטפלים מומחים ברפואה סינית בארץ המטפלים בעיקר או אך ורק בתחום הנפשי. לא קיימים דרגות או תארים בתחום אך עם זאת, יש לשאול המטפל ולהתעניין היכן למד וניסיונו הקליני. דבר נוסף שניתן לשאול הוא אם משתייך לאגודה הארצית למטפלים ברפואה סינית, שהרי אם כן, רק מטפלים מומחים הינם חברים באגודה. ישנם מטפלים שיאבחנו אך ורק על ידי מבט על גוף הלשון ומישוש הדופק ויש מטפלים שיעמיקו איבחון, ויבצעו בדיקה גופנית. כל מטפל מוסמך הינו מחוייב בסודיות רפואית מוחלטת! בברכה, רונן רוזנבלט-ניר

מנהל פורום רפואה סינית