האם לרפואה הסינית יש פתרון לפטריה בכף הרגל

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

18/11/2018 | 12:00 | מאת: איריס בדולח

לכבוד רונן רוזנבלט ניר שלום רב מתעייצת עבור בעלי בן 49 די בריא.מספטמבר מס חוויות רפואיות לא נעימות[צוואר תפוס,טחורים,ציפורן חודרנית וכל זה תוך מס חודשים קצר].מחודש נומבר עם פטריה בכף הרגל מתלונן על גרד לעיתים בכפות הרגליים.יובש ואדמומיות בעקבים.צריבה לעיתים.אי נוחות בהליכה ממושכת ותחושת שריפה בשתי הרגליים.לא היה לו מעולם פטריה כזו.היה פעמיים אצל רופא עור קיבל משחת אגיסטן למריחה שיפור קל.משחת לימסיל צרבה לו חזק בעור והפסיק.מתלונן שבלילה כל השמיכות בשינה פתאום מאד חמות לו.מתלון לאחרונה על יובש בפה,מרירות וחום בלשון,חום בבטן.השבוע אמור ללכת לחוות דעת נוספת של רופאת עור פרטית.מה מומלץ לעשות כרגע בלי קשר לבדיקה אצל רופאת עור? האם יש לרפואה הסינית מזור או סיוע לכך[האם מומלץ דיקור,או שינוי תזונתי עקב דלקת בעור].? האם יש פתרון כולל? אודה לעזרתך איריס בדולח

איריס שלום, נשמע שפרט לאי נוחות המקומית בכף הרגל, קיימים סימפטומים סיסטמיים של חום. לכל אלה הסרפואה הסינית ובה, דיקור סיני, עשויים לעזור. הטיפול בהחלט עשוי לכלול שינוי תזונתי ואורח חיים בהנחה והמטפל מבחין בתזונה או אורח חיים לא תקינים העשויים לתרום לדעתו להופעת התופעה. ממליץ לך לגשת למטפל מומסך, המטפל בדיקור סיני ובצמחי מרפא ושיש לו רקע בטיפול בבעיות עור על מנת שיוכל לאבחן את הפאתולוגיה ולטפל בה בהתאם. בהצלחה! רונן רוזנבלט-ניר

מנהל פורום רפואה סינית