סרטן האשכים ובעית פוריות

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

11/07/2017 | 15:42 | מאת: אירית

האם יכול לעזור דיקור לתאי זרע כשיש סרטן?

12/07/2017 | 13:43 | מאת: אירית

אשך אחד נכרת ובבדיקה לא נמצאו תאי זרע. בבדיקת טפנה (דגימה מהאשכים)לפני שידעו שיש סרטן - מצאו 4 שלא זזו. לא שמרו את זה. עכשיו יש גידולים קטנים באשך השני . האם הדיקור יכול לעודד יצור תאי זרע במצב כזה?

אירית שלום, אני לא כל כך מבין את השאלה שלך. האם יש בעיה עם הזרע? בעיית פוריות? הרי בזמן טיפול כימותרפי לא ניתן להשתמש בזרע . אני חדדי מהי שאלתך. בברכה, רונן רוזנבלט ניר

12/07/2017 | 17:15 | מאת: אירית

לא נותנים טיפול כימותרפי. רוצים לכרות. יש בעית פוריות ובזכותה היה גילוי מקדים של הסרטן. אשך אחד נכרת ובשני גם התחילו גידולים. רוצה לדעת אם במקרה כזה יש אפשרות לעודד יצירת זרע כדי להוציא ולעשות הפריה

אני חייב להודות שמעולם לא ניתקלתי במקרה דומה. האם מדובר בחוסר מוחלט של הימצאות של תאי זרע? אני מניח ומאמין שכן ניתן לעודד את ייצור הזרע (בייחוד אם לא מדובר בחוסר מוחלט של הימצאות תאים כאלה בנוזל הזרע). בטוח שאין מה להפסיד. זה יכול רק לעזור ולשפר בכלל את איכות החיים של המטופל. יש לקחת בחשבון שמדובר בטיפול של 3 חודשים לפחות (זהו בממוצע מחזור ייצור תאי זרע חדש). הטיפול יכלול שילוב של דיקור סיני וצמחי מרפא סיניים. לכן כדאי לקחת בחשבון מתי מתוכננת הכריתה הבאה והאם מתאים. בברכה, רונן רוזנבלט-ניר

מנהל פורום רפואה סינית