שאלות על פונדקאות

דיון מתוך פורום  פונדקאות

23/09/2012 | 04:00 | מאת: מיכל

קקקשלום, אני רציתי לברר לגבי הליכי הפונדקאות- מהו השכר שמקבלת פונדקאית, מהו השכר של התשלומים הנלווים כגון הפריה חוץ גופית ובכלל לפרט לי על כל התשלומים הלווים. אגב, הייתי מעדיפה לעשות את התהליך בלי חברה, האם זה אפשרי וכדאי? האם בחו"ל העלות היא באמת זולה יותר או שפשוט זה מקצר את הזמן? היכן זה יותר זול? האם קיימות מדינות עם פונדקאות אלטרואיסטית- ללא מניעים כספיים? הבנתי שבאוקראינה יש אפשרות לפונדקאית לקחת את הילד לעצמה היות והדברים לא מעוגנים בחוק-האם זה נכון? האם מאשרים פונדקאות כאשר אחד מבני הזוג (הגבר) מעל גיל 48? האם יש אפשרות לזרז את תהליך האישור של הוועדה הרפואית, כי אני מבינה שזה לוקח שנה בארץ? בחו"ל אין צורך באישור וישר עושים הפריה? אם תוכלו לספר לי מה קורה בחו"ל. מה העלות של הפריה חוץ גופית? בנוסף האם יש לכן המלצה על פונדקית שהיא לא יקרה? רציתי לברר בנוסף- אני בת 24 ראשית כול, בינואר 25. אני הבנתי שהועדה במשרד הבריאות מאשרת פונדקאות על סמך מניעים של מחלות (אודה אם תאשרו לי אם זה באמת נכון). לצערי אני סובלת מאפילפסיה ונוטלת תרופה אנטי אפילפטית שיכולה לסכן אותי ואת העובר. יש רק תרופה אנטי אפילפטית אחרת שאפשר לקחת "שתבטיח" הריון בטוח בלי מומים ולצערי יש לי אלרגיה אליה, ולפי טענת הרופאים, אלרגיה זו יכולה אף להחמיר אם אקח שוב את התרופה ולהוביל למותי. אני מאוזנת וחיה חיים נורמאליים לחלוטין, אקדמאית, מתחילה תואר שני, עם חלום אחד..שיהיו לי ילדים. זה אולי נראה מוזר, אבל כל החיים חלמתי שתהיה לי משפחה וילדים כי לצערי אמי נפטרה בגיל שנה ואבי נטש אותי גם בגיל שנה וגדלתי עם סבא וסבתא שלי, וגם סבתא שלי נפטרה כשהייתי בת 18. לצערי כדי להשלים את כל התמונה העגומה הזו הצטרפה לה גם האפילפסיה (אך התמזל מזלי שאני מאוזנת) באמצע החיים שלי בגיל 16, אך עדיין המשכתי ללמוד להשקיע ולפרוח ולא איבדתי את התקווה לילדים משלי. כיום כשכבר יש לי בן זוג חשוב לי ללדת, אך לטענת הרופאים שימוש בתרופות אנטי אפילפטיות בהריון מגביר סיכון למומים לעד כ-8% ולפגיעה קוגניטיבית (פיגור) לעד כ-15% ואם לא אשתמש אז יהיו לי התקפים חוזרים ונשנים ואני אף יכולה למות.מה הסיכוי שאכן הוועדה תאשר את התהליך במצב כזה? מה הסיכוי אם בן זוגי הוא בן 47 כעת שהם יאשרו? אשמח גם לשמוע מנשים שעברו תהליכי פונדקות ולשמוע מהן איך היה, כי מצד אחד אני מרגישה אשמה מאוד גדולה שאני לא יכולה בעצמי ללדת ילד, אך מצד שני אני מרגישה שאני עושה מצווה גדולה לילד שאני מין "מצילה" אותו מאפשרות של להיוולד עם מום, למרות הקושי שאני יודעת כמה זה קשה ילד שלי אצל מישהי אחרת... בנוסף אם אני חיה עם בן זוגי ועוד לא התחתנו זה נקרא מוכרת בציבור או מה כוללת בתוכה ההגדרה מוכר בציבור והאם אם אנו מוכרים בציבור אפשר לקבל אישור לפונדקאות? מיכל.

23/09/2012 | 10:20 | מאת: מנור מדיק

מיכל שלום שאלותיך רבות ננסה לתת תשובות לחלק על פי חוק בארץ האם המיועדת צריכה להמציא לוועדה את האישורים הרפואים. כולל חוות דעת מרופא מטפל על אי יכולתה להכנס להריון או לשאת הריון, ויש סיכון משמעותי לבריאותה. אין אפשרות לזרז הליך בארץ יש הרבה שלבים שצריך לעבור . מיכל כנסי לאתר של משרד הבריאות תחת הכותרת פונדקאות ניתן למצוא את עיקרי ההסכם וקווים מנחים שלו. בכל הקשור לוועדה בארץ פני לאביבה מהוועדה בטלפון 02-5681275 דבר חשוב נוסף בחו"ל התהליך מהיר ללא במתנה. בהצלחה וגמר חתימה טובה מנור מדיק

מנהל פורום פונדקאות