בדיקת רקמות

דיון מתוך פורום  פונדקאות

19/06/2012 | 13:28 | מאת: דנה

האם צריך לבקש צו בית משפט לעריכת בדיקת רקמות לילד לאחר שנולד? מה הפרוצדורה? האם בית משפט ייתכן שלא ייתן צו כזה? תודה!!

19/06/2012 | 16:00 | מאת: עו"ד רובין מאיר

דנה שלום, אינני מצליח לרדת לסוף דעתך האם מדובר בהליך פונדקאות אם לאו. לפיכך אנסה להשיב על כל האפשרויות. באם יהיו לך עוד שאלות אשמח להשיב עליהן. בפונדקאות בארץ אין צורך בבדיקה לסיווג רקמות למציאת התאמה גנטית בין התינוק שנולד להורה המיועד, שכן פועלים לפי הליך של "צו הורות" על פי חוק ההסכמים לנשיאת עוברים...("חוק הפונדקאות הישראלי"). בפונדקאות בחו"ל יש צורך בבדיקה לסיווג רקמות למציאת התאמה בין התינוק שנולד לבין ההורה המיועד שכן זהו אחד הקריטריונים העיקריים להכנסת התינוק לארץ. לא ניתן לבצע בארץ בדיקה לסיווג רקמות לצורך בחינת התאמה גנטית ללא צו מפורש של בית משפט. אין כל סיבה שבית המשפט לא יתן צו להתאמה גנטית בפונדקאות בחו"ל באם הפונדקאות נעשית על פי החוק החל במדינת החוץ. הואיל ומדובר בהליך מורכב מבחינה משפטית הרי שמדובר במספר חודשים מרגע הגשת הבקשה לבית המשפט, דרך בדיקת התיק על ידי הגופים הרלוונטיים במשרדי הממשלה, הגשת תגובה על ידי הפרקליטות ועד לקבלת הצו מביהמ"ש. לכן רצוי להגיש את הבקשה לבית המשפט לא יאוחר מחודש חמישי להריון הפונדקאית. מבחינת רשויות המדינה מספיקה התאמה גנטית לאחד מבני הזוג על מנת שניתן יהא להכניס את התינוק לארץ (בנוסף לשאר דרישות הרשויות להליך הפונדקאות בחו"ל ). בשלב זה רשויות המדינה מסכימים לבצע בדיקה גנטית רק לאב המיועד ולא לאם המיועדת. למרות שיש לנו מספר מקרים בהם אפשרו כניסה לארץ על סמך בדיקה להתאמה גנטית בין התינוק שנולד לאם המיועדת בלבד. כל מקרה לפי נסיבותיו. רשויות המדינה מסכימות לקבל קביעת אבהות על סמך החומר המשפטי + הבדיקה להתאמה גנטית של האב המיועד. רשויות המדינה עדיין לא מסכימות לקבל קביעת אמהות על סמך החומר המשפטי+ בדיקה להתאמה גנטית של האם המיועדת. יחד עם זאת, כרגע קיים פסק דין אחד של בימ"ש לענייני משפחה בר"ג שם אפשר ביה"ש קביעה של אמהות על סמך בדיקה גנטית של האם המיועדת + שאר המסמכים המשפטיים. רשויות המדינה התנגדו לקביעה זו והגישו ערעור לביה"ש מחוזי על פסק הדין ואולם, בשלב זה, האם הגנטית רשומה כאם התינוקות שנולדו בהליך פונדקאות בחו"ל. בכל מקרה, כל בקשה לבדיקה להתאמה גנטית נבדקת לגופה.

20/06/2012 | 09:14 | מאת: דנה

תודה. התכוונתי להליך פונדקאות שנעשה בארץ ושההורים רוצים לוודא שהתינוק גנטית שלהם. האם בית משפט יסרב לרצון כזה של ההורים?

מנהל פורום פונדקאות