אבחון קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

13/08/2007 | 12:45 | מאת: רועי

צהריים טובים, בתי בת 5 שנים. ילדה מאד שמחה, עליזה ופקחית מאד. היא אוהבת לקפוץ, להשתולל לרקוד ומצד שני היא יכולה לשבת שעות, לצייר, לכתוב, לעבוד עם בצק וכו'. יש לה התקפי זעם מידי פעם, אך לא משהו שלא בר פתרון. חברים מעירים לי, כי היא קופצנית מידי שהם רואים אותה ומנסים לרמוז לי, שהיא היפרקטיבית עם בעיות קשב וריכוז. חשוב לציין, כי בגן לא אובחנה שום בעיה כזאת. האם זה נכון והאם כדאי לבדוק? לתשובתך אודה, רועי

שלום רב, מתאורך ניתן להבין כי, הילדה מתקרבת לגיל בית-הספר. לפיכך - אכן יש מקום לאבחון וטיפול מסודר. צעדים קטנים שתעשו עכשיו יעזרו מאוד לילדה בהשתלבותה בביה"ס, וגם בחברת הילדים בגילה ובחיי המשפחה. בהצלחה רבה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

14/08/2007 | 10:22 | מאת: רועי

בוקר טוב, ראשית כל, תודה. שנית, לא הבנתי אם כדאי לכל מקרה לבדוק או שיש סיבה לבדיקה? ע"פ מה שקראתי במאמרים, אין לה התסמינים אשר כתובים שם. לתשובתך אודה, רועי

רועי שלום רב, בגיל של בתך, בעיקר בבנות, לא כל התסמינים נראים במלואם בגיל הגן. לפיכך, גם הקריטריונים לאבחון בגיל זה אינם זהים לקריטריונים המיוחסים לילדים ובני נוער. ממליץ לך מאוד לפנות לרופא ילדים בכיר מומחה בתחום ההתפתחותי, לצורך ייעוץ ואבחון. בברכה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה