המשך-שרון

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

04/11/2006 | 14:18 | מאת: שרון

ד"ר שלום רציתי להוסיף אם אני אצטרך לתת ריטלין מתי אדה מתי להפסיק באיזה גיל לדעתך הפרעה זו עוברת? האם בהמשך למשל בצבא יש בעיה אם גיוס ילדים כאלה? מי קובע את המינון הנוירולוג או פסיכיאטר? האם כדי לעשות ב.טובה חד שחבי או דו שלבי? מה זה אומגה 3 ? לפי הפירסומים זה עוזר לבעיה זו? מה זה רגיעון? מחכה לתשובות אני מאוד מודאגת ורוצה מאוד לעזור לבני שרון. שבת שלום.

שרון שלום רב, ברגע שאת מטפלת בבנך, אין סיבה לדאגה. מי שמטפל, מצליח. לא כל אחד מוציא 100 בכל המבחנים, זה גם לא נדרש, אבל - כאמור - מי שמטפל מצליח. אם תקבלי טיפול בריטלין, כיתבי לפורום ואני אייעץ לך לגבי תקופת הטיפול ולגבי הפסקת הטיפול. לאחר האבחון ניתן יהיה להבין יותר טוב מה עובר על בנך, ואז אכתוב לך גם אם ומתי זה צפוי לעבור. הפרעות קשב וריכוז, כאשר הינן מטופלות היטב, אינן מפריעות לשירות הצבאי. רק כאשר מזניחים יש לדאוג, כי יש אפשרות לקשיים בהסתגלות לצבא ולהתקדמות בלימודים ובתפקידים הצבאיים. כמו שכתבתי למעלה - טפלו ואל תדאגו. הצבא לא מפריע למי שטופל והשתפר. חשוב לעשות TOVA דו-שלבי. לא מקובל לעשות חד-שלבי, כי זו חצי בדיקה. המינון נקבע על ידי רופא ילדים מומחה להתפתחות הילד או ע"י נוירולוג או ע"י פסיכיאטר מומחה לילדים ונוער. שלושתם מוסמכים לרשום ריטלין. אל תבזבזי זמן וכסף על תרופות "טבעיות". זה יכול להיות תוספת לטיפול תרופתי רגיל, אבל לא במקום הטיפול התרופתי. אנא כיתבי לפורום על התקדמותכם, וגם כל שאלה נוספת וכל חשש. תמיד ניתן לכם עצה, ברצון רב. נשמח לשמוע על התקדמותכם, ד"ר מ. למפיט [email protected]

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה