מתי כדאי לבצע ב.טובה

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

04/11/2006 | 13:37 | מאת: שרון

ד"ר יקר שלום רב! שמי שרון ואני אמא ל 4 ילדים בני הבחור הופנה לב.טובה האם כדאי לעשות את הבדיקה בבוקר או בערב? אצלנו עושים בערב וזה נראה לי מוזר... האם התוצאה תהיה שלילית זה יחחיב אותי במתן ריטלין? הילד מאובחן אצל נוירוליגית ילדים והוא אובחן אם קושי קל במיקוד הקשב אם אלמנט של תנועתיות יתר מזה ב.טובה דו שלבית ? לפי השאלונים נראה כי יש לו בעיה של קשב וריכוז ,הוא מרבה לאבד דברים ולא זוכר איכן השאיר אותם גם קושי בהיתארגנות אם כי יש שיפור השנה.. אשמח לקבל את תושבתך בהקדם שרון.

שרון שלום רב, בדיקת TOVA עושים בבוקר בלבד. הסיבה העיקרית: ילדים לומדים בבוקר, ולכן הבדיקה חייבת להיות בשעות הלימודים ולראות איך הילדים מגיבים בשעות אלו. אין כל טעם בבדיקה בערב, ואני ממליץ לכם לא לעשות זאת. אף אחד לא יחייב אותכם לתת ריטלין. יש גם פתרונות אחרים. לאחר שתבצעו את הבדיקה, כיתבו לפורום מה התוצאות ואז אדריך אותכם כיצד להמשיך. בדיקת TOVA דו-שלבית מתבצעת קודם בלי ריטלין, ואחר-כך עם ריטלין. ממליץ לכם לא לחשוש מזה, כי הריטלין שנותנים באבחון איננו מזיק ואיננו מחייב לתת ריטלין אחר כך. כל מקרה מקבל פתרון לפי סוג הבעייה. קשיי התארגנות וזכרון לא בודקים בבדיקת TOVA . יש לזה אבחונים אחרים. לדעתי כדאי לכם לשקול אבחון שמתייחס לכל הבעיות של הילד, ולא רק לאבחון מצומצם של קשב וריכוז. בהצלחה רבה, נשמח לקרוא על התקדמותכם, ד"ר מ. למפיט [email protected]

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה