בעיה שאולי קשורה לקשב וריכוז

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

13/05/2007 | 08:16 | מאת: טל

שלום, אני בת 28 ומאז ומתמיד התקשיתי להתרכז במשהו יותר מלכמה דקות. בכל זאת למדתי באוניברסיטה וניתנה לי אפשרות להיבחן בחדר נפרד. אחת הבעיות שלי היא שאני תמיד "דרוכה". כל צליל הכי קטן מסיח את דעתי וזה קורה גם כשאני ישנה - כל רעש שאף אחד לא שומע - מעיר אותי. בעבודה אם אני צריכה לעשות משהו מעט מסובך - אני הולכת למקום שקט כדי לחשוב עליו משום שאיני מצליחה שלא להקשיב לכל רחש ושיחה שמתנהלת באזור. עלי לציין שגם שאר החושים שלי נמצאים בדריכות מתמדת - אני מאוד רגישה למגע ויש אזורים בגוף שאיני יכולה לסבול מגע בהם ובנוסף כל מכה קטנה מאוד כואבת לי. עם זה אני עוד יכולה לחיות אך כשזה מגיע לשמיעה זה פשוט מקשה עלי מאוד. שמעתי פעם שיש קשר בין "דריכות החושים" לבין ריכוז וקשב. האם זה נכון והאם יש טיפול כלשהו עבורי שיכול לגרום לי להפסיק להיות מושפעת בכל רגע נתון מכל מה שקורה סביבי, משהו שקצת יקהה לי את החושים? מצטערת על השאלה הארוכה ותודה מראש

טל שלום רב, תודה על השאלה המעניינת. פנייתך מרמזת על שתי אבחנות אפשריות. קרוב לוודאי ששתיהן נכונות אצלך, בו-זמנית. 1. הפרעת קשב וריכוז מסוג מוסחות, קרוב לוודאי ללא תנועתיות. 2. הפרעה משמעותית מאוד בוויסות החושי. שתי התופעות ניתנות לאבחון ולטיפול. לאחר שתעשי את הצעד הנכון צפוי שינוי משמעותי ביותר באיכות חייך, גם בעבודה, גם בחיים הפרטיים. לקבלת מידע על מקום מתאים לאבחון וטיפול באיזור מגוריך, אנא פני אלי בדואר אלקטרוני: [email protected] בהצלחה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה