הפרעות קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

21/04/2007 | 08:19 | מאת: סוניה

בני בן 8 , ילד נבון מאוד, שלו, רגוע, בעל מזג טוב וממושמע הן בבית והן בבית הספר. אולם בזמן הלימודים לעיתים הוא " חולם" , מתנתק מההוראות של המורה, עובד לאט וצריך לעורר אותו ולהזכיר לו לעבוד ולהקשיב. רופא בהתפתחות הילד יעץ לנו לתת לו רטלין, ( הוא אבחן אותו כנראה כ- ADD ) וכן באבחון טובה התוצאות בבדיקה הראשונה ( בלי רטלין ) היו מאוד לא טובות ובבדיקה השניה עם רטלין התוצאות היו מצוינות. השאלה שלי היא האם רטלין זה מחייב לתת לאורך שנים? או אולי יתכן שהמצב ישתפר ולא יהיה עוד צורך בתרופה? אניו חרדה מהתמכרות לתרופה ומה יהיה בעתיד? כמובן שמפחידות אותנו גם תופעות הלוואי האפשריות. מה דעתכם על טיפול הומאופתי לבעיה? אודה לך עך תשובתך היות ואנו באמת מוטרדים. תודה

21/04/2007 | 22:59 | מאת: יקיפ

שלום אני לא איש מקצוע , אבל מנסיוני פניתי בשאלות דומות לשרות "דעת" של יד שרה והדסה וקיבלתי התיחסות כתובה ורצינית פרטים נוספים ניתן לראות ב www.yadsarah.org.il/daat בהצלחה יקי

סוניה שלום רב, על פי תאורך מדובר בהפרעת קשב וריכוז, עם חולמנות, ללא תנועתיות או אימפולסיביות. הטיפול בריטלין יכול להיות בהחלט פתרון זמני. בטווח הקצר אל-לך לדאוג מהתמכרות או תופעות לוואי. בהמשך לטיפול התרופתי מומלץ מאוד להעניק לילד טיפול בונה אשר, לאחר כמה חודשים, יאפשר לו להפסיק את הטיפול התרופתי לצמיתות. ממליץ לכם להימנע מהרפתקאה בתחום ההומאופתיה, כי - עד כה - טיפולים "טבעיים" לא פתרו בעיות של קשב וריכוז. הפורום עומד לרשותך בכל נושא ובכל זמן. בהצלחה רבה, ד"ר מ. למפיט

07/05/2007 | 22:08 | מאת: ורד

שלום ד"ר למפיט. ורד אמא של פ' בת 10 וחצי. מצבה של פ' הולך ומדרדר, כמעט בכל יום נוספות תופעות חדשות הקשורות כולן לתפקוד לקוי, מלא חרדה ולחץ בבית הספר וזאת למרות שיחות יומיות שהילדה עורכת איתנו ועם המחנכת- כולם מאוד תומכים בה והיא - בבגרות שלא מאפיינת את התנהגותה בבהי"ס טוענת שאין לה מושג כיצד הידרדרה כך ומה יהיה איתה ( בפירוש- ציטוטים שלה). אנחנו מאוד מודאגים למרות שלא אומרים זאת ולא נותנים הרגשה כזו. היא ממשיכה להגיע באיחור של שעת לימודים בכל יום, בוכה, יוצרת כשלים חברתיים ( ילדה שהייתה עד פורים, מלכת הכיתה), בכל יום מחכה אחת המורות או הסייעות בחניית בית הספר על מנת ללוות אותה לכיתה... ננעלת בשירותי בית הספר... בכמה הימים האחרונים ביקשה שנדאג לה לפסיכולוג כי " רק הוא מבין". איך מתקדמים??? תודה לתשובתך

09/05/2007 | 23:07 | מאת: ורד

שלום ד"ר למפיט- אני חוזרת על שאלתי מלפני יומיים- מופיעה בעמ' 14 של הפורום. בתחילת השבוע הבא תיערך ועדת השמה, נשמח לקבל את תשובתך לשאלתינו עוד קודם. תודה ורד וצביקה ההורים של פ'

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה