ילד היפר אקטיבי

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

15/04/2007 | 14:06 | מאת: סילוי

יש לי ילד בן 3 שנים . הילד מאוד היפר אקטיבי . לא יושב רגע בשקט .הוא לא יושב ומשחק במשחקים שלו אלא כל הזמן שובר אותם או אוהב משחקים שעושים רעש כמו מכוניות . לקוח את האופניים ומסתובב בתוך הבית ושם את הצעצוים מתחת לאופניים כדי לראות איך הם נשברים . לא מקשיב או מצייט אף פעם למה שאני מבקשת ממנו . עושה דברים דווקא. וצועק ובוכה בקולי קולות כדי להשיג את מה שהוא רוצה לא משנה איפה . מצד אחד כשמלמדים אותו משהוא הוא קולט מהר. הוא הילד הכי קטן בבית יש לו אח בן 13 ואחות בת 12 ועוד אחות בת 9 . כשהוא רוצה משהוא מאחותו הקטנה הוא תמיד מרביץ לה כדי לקבל את מה שהוא רוצה . מה אני יכולה לעשות כדי להרגיע אותו יותר וכדי שיפסיק את סצנות הבכי והצעוקות ?

שלום רב, על פי התאור שלכם מדובר בנושא מורכב, חלקו התנהגותי, חלקו בתחום השימוש המושכל בסמכות ההורית. לצורך תחילת תהליך הטיפול וההדרכה עליכם לפגוש רופא ילדים מומחה לתחום התפתחות הילד, וממנו (והצוות שלו) לקבל את כל ההכוונה הנדרשת. הנכם מוזמנים לפנות שוב בכל עת ובכל נושא, בברכה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה