תוצאות מבחן TOVA - דחוף!!

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

26/03/2007 | 11:19 | מאת: חגית

לאחר ייעוץ של הגננת וגם של הרופא משפחה לקחנו את בני בן הכמעט 6 למבחן TOVA והתוצאה של המבחן לא היתה טובה כ"כ יצא לו ציון 3.61- המאבחנת אמרה שבגלל הגיל שלו אולי כדאי לעשות שוב את המבחן שוב בעוד כחצי שנה. לפי השאלון שמילאנו (ההורים) יצא לו תוצאה תקינה. בגן הוא בד"כ מקשיב בריכוז וכששואלים אותו הוא עונה לרוב תשובות נכונות, גם בבית מספר מה למד בגן, אבל הוא נורא נורא "קפיצי"... האם המבחן יכול באמת לשקף ב-100% אם יש לילד הפרעת קשב או לא?

חגית שלום רב, צר לי לאכזב אותך, אך: א. מבחן TOVA איננו מתאים לילד שגילו מתחת לשש שנים, גם אם חסר יום אחד בלבד. באבחונים רפואיים אין "בערך" או "כמעט". יש סטנדרד בינלאומי וחובה לעמוד בו. אם לא כך, אין כל אפשרות להבין את התוצאה. ב. אבחנה של הפרעת קשב וריכוז לא מתבצעת על פי מבחן TOVA אלא על פי מכלול רחב של נתונים (ביניהם - אבחון קשב וריכוז מותאם בדיוק רב לגילו של הילד). הפורום עומד לרשותכם בכל מקרה של שאלה נוספת. בברכה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה