קונצרטה ופלוטין

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

23/03/2007 | 10:12 | מאת: אורית

שלום ד"ר, אני בת 26, טופלתי עד לפני כ-3 שבועות בפלוטין 40 מ"ג למשך חצי שנה ע"ר דיכאון שהשתפר פלאים באופן שגרם לרופא שלי להפסיק בהדרגתיות השימוש. הפסקת הטיפול עברה בשלום ואני מרגישה שההטבה ממשיכה למרות שהפסקתי לפני 3 וחצי שבועות. בעבר הובחנה אצלי גם הפרעת קשב, ואף טופלתי בעבר בריטלין. כיום מזה שבועיים קיבלתי פרוייקט בעבודה שדורש ממני ריכוז ממושך של 8 שעות רצופות - עבודה כלכלית לא פשוטה וקשה לי מאוד להתרכז לאורך זמן וריכוזי בורח לי - דבר המוכר לי. הפסיכיאטר שלי רשם לי קונצרטה 36 מ"ג לקחת בבוקר וזה אמור לעזור למשך 12 שעות לפי ההסבר שלו- עד אשר יסתיים הפרוייקט בעבודה. ידוע לי מכל מיני מקומות שקראתי בעבר שיש לשמור על "תקופת צינון" בין שימוש בSSRI לשימוש בקונצרטה \ ריטלין. הרופא שלי אמר שזה בסדר. רציתי לשאול האם שימוש בקונצרטה 36 מ"ג לאחר שהפסקתי לפני 3 שבועות פלוטין 40 מ"ג זה בסדר או שיש איזשהם ניגודנים\ סכנות ? תודה רבה

אורית שלום רב, הנושא שהעלית מורכב מכדי שניתן יהיה לדון בו באמצעות הפורום. ממליץ לך לפנות אל פסיכיאטר בכיר ומנוסה בתחום הקשב/ריכוז ולהוועץ בו. במידה והנך מעוניינת בהמלצה לכתובת מתאימה, כתבי לי אי-מייל בבקשה. [email protected] בהצלחה רבה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה