דופמין

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

09/03/2007 | 10:26 | מאת: רוני

הבן שלי בן ה 14 הוא ילד היפראקטיבי שמקבל ריטלין L.A 40 מ"ג. ולפי מה שאני מבינה הריטלין מאזן את רמות הדופמין במוח. יש לי אח החולה בסכיזופרניה וקראתי שהסכיזופרניה יכולה לנבוע מעודף בהורמון הדופמין שאלתי היא, האם הריטלין שמפריש את ההורמון עלול לגרום למחלת הסכיזופרניה אצל הבן שלי? ברצוני לציין שחוץ מאח שלי אין את המחלה במשפחה, לא הורים ולא דודים אח שלי צרך סמים קשים ויכול להיות שזה מה שגרם להתפרצות המחלה. אשמח לתשובה.

רוני שלום רב, ב ADHD קיים חסר של דופמין בנקודות מפתח במרכזי הקשב והריכוז במוח. אין זה דומה לסכיזופרניה בשום דרך. הריטלין משפר את הניצולת של הדופמין הטבעי הקיים במוחו של הנער, אך איננו מגיע ליעדו. לפיכך, לא יכול להווצר עודף של דופמין. אם - במקרה - תשובתי לא ברורה די-הצורך, אנא כיתבי לי שאלות נוספות ככל שידרשו. סופ"ש נעים, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה