בתי בת 6

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

26/10/2006 | 22:30 | מאת: לילך.א

יש לי ילדה בכורה והיא בת 6 ילדה המוגדרת כילדה מחוננת מגיל 2.5 עבר מחקר פסיכולוגי ,אבל לפי דעתי כאמא יש לה בעיה של קשב וריכוז שזה מתבטא באי הכנת שעורי בית, אין חברים, לא חברותית בכלל, נתקפת התקפי זעם, מרביצה לאחיה ,לא מוכנה לשתף פעולה עם הסביבה או לקחת אחריות למעשיה,לא יכולה לשבת בשקט יותר משתי דקות. המשפחה כלומר הסבים והסבתות טוענים שאנו ההורים אשמים במידה רבה בהתקפים אלו. אך אנו מנסים להסביר כי הילדה ככה בגלל הבעיה שהיא קשב וריכוז שאלתי האם אנו טועים או צודקים מה עושים?

לילך שלום רב, הסימנים שאת מתארת אינם מספקים כדי לחשוד בהפרעת קשב וריכוז. בשלב זה, עם מעט הנתונים שכתבת, ניתן לחשוב יותר על קשיים בכוון הריגשי. אנא כיתבי לפורום (או לדואר האלקטרוני שלי) על מה שקורה בכיתה ו/או בחוגים אחה"צ: ההתנהגות, התנועתיות, הדברנות, המוסחות, המתנה לתורה בעת משחקים או שיחה. בהמשך לכך אוכל לייעץ לך בצורה יותר מדוייקת. בברכה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

27/10/2006 | 23:05 | מאת: לילך.א

תודה שענית לי והנה שאר הפרטים החסרים בכיתה היא לא ידידותית היא לא הולכת לחוגים כיוון ששנה שעברה היא לא השתלבה בחוג טניס אין אצלה הפסד לא ממתינה לתורה ואם יש צורך היא תרביץ להשיג את מבוקשה מדברת בלי סוף ואם מישהו מדבר היא מגבירה את קולה עד צעקה שישמעו אותו. לא יודעת לשבת במקום יותר משתי דקות. אני מקווה שזה מספיק להבחנה. תודה.

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה