אובדן מיקוד ו"בריחת" עיניים תוך קריאה.

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

06/03/2007 | 10:15 | מאת: יוסי ב.

שלום לרופאי הפורום. ביתי הקטנה (בת 17.5 באמצע בגרויות) מתלוננת בפני בזמן האחרון שמזה זמן היא מתקשה בשמירה על הריכוז תוך קריאת מאמרים, ספרים, עיתונים וכד' התסמינים שהיא חווה הם "נדידה" של העיניים תוך קריאת המשפט לסופו או אף לסוף המאמר תוך דילוג על חלקים נרחבים ממנו.(וכמובן שאינה יכולה להבין הנאמר) לדבריה , גם צפיה בטלויזיה גורמת לאובדן המיקוד ונדידת העיניים למקומות אחרים. היא גם לוקחת שיעורי נהיגה ובאחד מהשיעורים שלקחתי איתה נוכחתי שהיא די "מרחפת" על הכביש, לא ממש שמה לב למתרחש עד כדי כך שמורה הנהיגה שלה מחוייב לתקן התנהגותה תוך שימוש בהגה או בבלם. היש הסבר לתופעה כמו גם טיפול לכך ? תודה לתשובתכם ויום טוב.

שלום רב, ממליץ לכם לבצע בדיקת חדות ראייה ע"י רופא עיניים מומחה, ואח"כ - במידת הצורך - בדיקת מיקוד ראייה ע"י אורטופטיסטית מוסמכמת. בדיקת מיקוד ראייה מלאה ותקינה נערכת רק ע"י אורטופטיסטית מוסמכת ואורכה 60-120 דקות. בדיקות מקוצרות או בידיים שלא הוסמכו לכך - מומלץ בחום לא לבצע. נשמח לקרוא בפורום על התקדמותכם. בברכה, ד"ר מ. למפיט

08/03/2007 | 17:44 | מאת: יוסי ב.

אני חשבתי יותר בכיוון של הפרעת קשב או הפרעת ריכוז, "משהו" מהמשפחה הזאת ואתה, הלכת לכיוון של שמהו בריאותי בתחום הראיה. האומנם אתה לא קושר את זה עם הפרעת ריכוז כלשהי?

יוסי שלום רב, במקרה שלכם יש לוודא חדות ראייה, אח"כ מיקוד ראייה, אח"כ - אם יהיה עדיין רלוונטי, קשב וריכוז. בברכה, ד"ר מ. למפיט

09/03/2007 | 11:53 | מאת: יוסי ב.

תודה ד"ר למפיט. ננהג כעצתך ונספר בפורום על ההשתלשלות. שבת שלום.

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה