אופציות לטיפול בבעיית קשב וריכוז - לא רטלין וקונצה

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

20/02/2007 | 14:06 | מאת: גלית

בני בן 12 לומד בכיתה ו' ומאובחן מזה כשנתיים עם בעיית קשב וריכוז ADD. עד היום לא הומלץ לנו טיפול בתרופות כגון רטלין ואחרות אלה הוראה מתקנת. בשנת הלימודים הנוכחית (אולי גם בגלל מעבר דירה ובי"ס) רמת הציונים של בני מאוד ירדה (רוב הציונים עומדים על נכשל מה שלא היה בשנת הלימודים הקודמת), שיעורי בית בד"כ מחוץ לתחום בשבילו. ולאחרונה הוא מתקשה לעמוד במילוי משימות יום יומיות והתשובה שכחתי, רגע, תכף , עוד מעט שגורות בפיו. ברצוני לקבל אינפורציה על שיטוט טיפול, הומהופטיה או דרכים חלופיות אחרות מתרופות שיכולים לעזור לו.

גלית שלום רב, נראה לי שקצת התבלבלו הנושאים. אנא כיתבי לפורום כיצד נעשתה האבחנה של קשיי קשב וריכוז ומדוע לא קיבלתם טיפול כלשהו עבור אבחנה זו. ההמלצה להוראה מתקנת איננה מכוונת לטפל בקשב ובריכוז אלא בלקויות למידה. נשמח לייעץ לכם, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה