הפרעות קשב וריכוז אצל מבוגרים

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

18/02/2007 | 05:24 | מאת: חיים

שלום, אני בן 32 ואובחנתי לאחרונה כסובל מהפרעות קשב וריכוז. אובחנתי עוד במהלך הלימודים באוניברסיטה כבעל לקויות למידה נוספות. נרשם לי אצל נוירולוג ריטלין 20 מ"ג SR אבל לצערי במהלך חודש השימוש הראשון התלוו תופעות לוואי לא נעימות לשימוש בתרופה. אלו כלל: כאבי ראש, תחושת צמא מוגברת, דפיקות לב חזקות, בחילות, חוסר שקט וקופצניות. כשביקשתי להחליף מינון, הרופא סירב להמשיך לרשום את התרופה בטענה שהיא מסכנת את חיי. 1. האם נכון הדבר? 2. האם ניתן למצוא תרופה אחרת (למשל קונצרטה) שתתאים לי? 3. האם יש רופא אחר שאפשר ללכת אליו שמתמחה בתחום אצל מבוגרים? אני זקוק לשם וטלפון מאחר ובקופת חולים מכבי אין פירוט מי מתמחה ומי לא והדבר מקשה עלי חשוב לי להדגיש שבתחילה לא הבנתי עד כמה התרופה מהווה שינוי לטובה ביכולות התיפקוד - דבר אותו אני חש כעת כשאני ללא התרופה. תודה, חיים

חיים שלום וברכה, טיפול תרופתי בקשיי קשב וריכוז איננו בהכרח סובב סביב ריטלין + קונצרטה. שתי תרופות אלו זהות בהרכבן, אך אינן מהוות את החלופה התרופתית היחידה במצבך. יש אופציות איכותיות נוספות. בבקשה כתוב לי בדוא"ל באיזה איזור את גר, עמ"נ שאוכל להמליץ לך על כתובת מתאימה. [email protected] הבנתי היטב את המשפט: "חשוב לי להדגיש שבתחילה לא הבנתי עד כמה התרופה מהווה שינוי לטובה ביכולות התיפקוד - דבר אותו אני חש כעת כשאני ללא התרופה". הנושא מוכר לי בגוף ראשון. בהצלחה רבה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה