ריטלין

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

04/02/2007 | 16:48 | מאת: גל

שלום, לפני למעלה מעשר שנים, בעודי בתיכון, אובחנתי כדיסלקטית. מאז, סיימתי תואר ראשון ושני ועתה אני אם לשלושה ילדים. ואולם, במהלך כל השנים חשתי תמיד שישנו פער גדול מאוד בין יכולות קוגנטיביות בכח לבין מימושן בפועל. לא הצלחתי לפתח קריירה, לא הצלחתי להחזיק בעבודה למעלה משנה תמימה ואני מוצאת את עצמי חולמת בהקיץ לעיתים קרובות מדי. לפני כמה שבועות קראתי במקרה על נושא הפעות קשב. נדהמתי לקרוא כי כמעט כל הסימפטומים כולם מופיעים אצלי כאילו אני אב טיפוס של הפרעת קשב! ניסיתי למצא מקום שעורך איבחונים למבוגרים והתקשתי עד מאוד: התקשרתי למכונים שעובדים עם קופת החולים מכבי והם כולם עובדים רק עם ילדים. התקשרתי לרופאה פסיכיאטרית של הקופה והיא אמרה שהיא מלאה עד סוף מרץ... אבקש לקבל מידע לגבי מקומות בהם אוכל לבצע האיבחון. אגב, ביררתי ומצאתי כי איבחון פרטי יכול להגיע לכאלפיים ומשהו ש"ח, שזה קצת הרבה בשבילי. בנוסף, קיבלתי ריטלין 10 מ"ג (מרופא) ואני לוקחת התרופה כבר יומיים אבל אינני מרגישה דבר. האם המינון נכון עבורי (גיל: 30, גובה: 165, משקל: 60 ק"ג)? אודה על תשובה מהירה בברכה ויום טוב

גל שלום רב, נראה לי שגוי מאוד לתת ריטלין ללא אבחון מסודר. כיתבי לי בבקשה למייל [email protected] באיזה איזור את גרה, ואני אעשה כל מאמץ לתת לך המלצה איכותית ומיידית באיזור מגוריך. בברכה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה