סטודנט שלא מצליח להתרכז

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

25/10/2006 | 11:35 | מאת: יעקב

שלום דוקטור, אני מתחיל עכשיו את שנתי הרביעית באוניברסיטה, מתוך תואר במדעי הרוח של שלוש שנים. אחת הסיבות להתארכות התואר שלי הוא הקושי (ההולך ומתגבר) שלי להתרכז כשאני יושב בשיעורים או קורא. מאוד קשה לי לשמור על קשב - והמצחיק הוא שחומר הלימוד מאוד מעניין אותי. הבעיה מחמירה בשעות היום, או אחרי לילה שבו לא ישנתי מספיק; אבל גם בערב וגם אחרי שינה טובה, קשה לי מאוד להתרכז. אני מחזיק את עצמי במאמץ, לפעמים, ולעיתים קרובות יותר מוותר לעצמי ונותן למחשבות שלי לשוטט. האם יש אפשרויות טיפוליות בשבילי? או אפילו איזה שהוא סוג של אימון? תודה רבה.

יעקב שלום וברכה, הנך מתאר מצב קלאסי של מוסחות / קשיי שימור הקשב. ניתן לטפל בך הן בדרך תרופתית, הן ע"י אימון אישי - ללא תרופות. כתוב לי בבקשה (לדואר האלקטרוני) באיזה איזור בארץ אתה גר. בהמשך לכך אמליץ לך על מכון מתאים באזור מגוריך. בברכה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

27/10/2006 | 05:37 | מאת: שילוני

יעקוב, כסטודנט במגמת חשבונאות באונ' העברית עברתי קושי דומה היום אני בשנה רביעת ןהתגברתי. הכנס לאתר kinessis.com לי זה עזר ושלחתי עוד חברים רבים שהתגברו על התסמונת הזו חלקם ב-5 מיפגשים עם תמיכות פה ושם חלקם ביותר. מומלץ בחום.

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה