בעיות ריכוז וקשב

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

14/01/2007 | 10:46 | מאת: עודד

אני בן 63 מטופל בתרופות שונות (לב וסכרת)ולאחרונה מגלה ירידה משמעותית ביכולת כ: לא מקשר בין פנים ושמות, קושי להקשיב ברעש רקע סביבתי, לא זוכר מספרי טלפון בין שמיעתם לרישומם המידי. לא מסוגל לקרוא ולהאזין למוסיקה ביחד, או לא יכול לקרוא עיתון ולהקשיב לחדשות בו זמנית. לא זוכר פרטי שיחה לאחר מספר ימים למרות שאת הנאמר באופן כללי באותה שיחה אני כן זוכר. אני זוכר טוב אנשים ואירועים מלפני 40 שנה אך לא זוכר דברים מהטווח הקצר. שאלתי מה הדרך לבצע איבחון ולקבוע באם קיים דרך טיפול ואו שיפור המצב. אני אדם מאד פעיל בתחומים שונים והמצב מעמיד אותי לפעמים גם במבוכה.

עודד שלום רב, קשיי זכרון לטווח הקצר ("לא זוכר מספרי טלפון בין שמיעתם לרישומם המידי") וכן שאר התופעות שתארת, מעידים כולם על אפשרות של קשיי ריכוז. ממליץ לך לעבוד אבחון וטיפול מסודרים. באיזה איזור אתה גר ? בברכה, ד"ר מ. למפיט

14/01/2007 | 16:12 | מאת: עודד

תודה על תגובתכם המהירה. אני גר במרכז תל-אביב

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה