בעיה באופן ההתבטאות

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

06/09/2011 | 17:53 | מאת: בתיה

בני בן 13 עם רצון מאוד גדול להצליח , השנה התחיל עם המון מוטיבציה ומשקיע בלימודים, אבל הוא כל פעם מצליח להסתבך עם המורים בגלל הפה שלו. הוא לא מביןשהמורה היא סמכות ,ולפעמים מדבר איתה כאילו שהיא חברה שלו. במקום להגיד למורה :"התחלתי את השנה לא טוב איתך ..." הוא אמר לה: "את התחלת את השנה לא טוב איתי"...וכמובן שהמורה התפוצצה. איך עוזרים לו ומפתחים אצלו את היכולת לדעת איך לדבר במצבים שונים איך מטפלים בבעיה הזו.

שלום רב, הקניית סמכות דורשת הדרכת הורים מתמשכת, אחר ותחושת הסמכות נולדת בבית. בהצלחה, ד"ר מ. למפיט

27/09/2011 | 17:39 | מאת: מממ

יש לי גם מס' ילדים עם קשיי קשב פניתי מטעם אחת הקופות להדרכה וקיבלתי המון כלים. לגבי הנחלה של מושגים למדנו דבר דיי ברור שעוזר בכל צב (לי בכל אופן) פונים לילד כאשר צל ההתנהגות אינו מאיים ז"א לא כממהדקות לפני שעליו ליישם זאת אלא בשעה רגועה. לומר מה את מרגישה ומה הילד חש לדוג' חשוב לי מאוד שיהיה לך טוב בבית הספר ואני בטוחה שגם לך קשה שאינך מסתדר עם המורה כי... ואז להגיע יחד לפיתרון כשהפיתרון לא יהיה קוצוני אלא יגיד בתחילה מה הצפייה של המורה מהילד למה חשוב למורה היחס הנכון ואיך אפשר לפתור את הבעיה לטובבת כולם יישמתי את השיטה על כמה נקודות (צריך בתחילה מדי פעם להזכיר זוכר מה שסיכמנו?)וב"ה זה ממש הועיל מקווה מאוד שהדבר יועיל גם לכם

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה