כמה שאלות לד"ר איריס מנור ומאיר אתה מוזמן כמובן גם

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

11/01/2007 | 17:05 | מאת: רינה

לד"ר איריס מנור שלום רב, קודם כל אתחיל ואומר תודה רבה לך ולמחקר שאת עושה בסמינר הקיבוצים, כי בזכות המחקר הזה אובחנתי עם בעיית קשב וריכוז גבוהה (בלי היפרקטיביות), ועכשיו בזכות הרטלין אני מצליחה סוף סוף להקשיב גם לדברים הכי משעממים... ולהנות יותר מהלימודים. זה הולך להיות קצת ארוך, אז אני מתנצלת, פשוט נאספו לי הרבה שאלות חשובות ואני רוצה לנצל את ההזדמנות שאת כאן. בשיחת הסיכום שלנו נתת לי מרשם של רטלין רגיל (10 מ"ג כל טבליה) 20 מ"ג עד 3 פעמיים ביום. משום מה הרופא משפחה שלי (שאגב, ממש מתנגד לריטלין, שזאת עוד בעיה בפני עצמה) רשם לי ריטלין 20sr . אני משתמשת בערך שבוע וחצי בריטלין 20 sr. אני לוקחת שני כדורים בבבת אחת פעם ביום וזה מספיק לי בערך ל- 8 שעות, קצת פחות. לאחורנה התחלתי להשתמש פעם ביום ברטלין 20sr. בזמן התרופה אני בסך הכל מרוכזת (אומנם פחות מהרטלין הרגיל שמגיע בטבליות של 10 מ"ג) ויש לי מצב רוח טוב ואנרגיות, אבל אחרי שפגה השפעתו אני מקבלת "דאון" עצבני במצב רוח. לפעמיים אני מרגישה ממש דיכדוך עד כדי רצון לבכות. כשהשתמשתי עם הרטלין הרגיל, אומנם גם הייתי קצת עצבנית ועצובה אבל לא ברמה כזאת. ראוי לציין, שבכלל באישיות שלי אני נוטה למצבי רוח אבל לא בכזאת קיצוניות כמו שקורה לי עם הריטלין- ממצב רוח טוב ואפילו טוב מאד למצב רוח דיכאוני ממש. בנוסף, יש לי גם יובש בפה, כאבי ראש מעיקים אחר כך וכמעט ואין לי תאבון (שחוסר תאבון ידוע לי שהוא אחד מתופעות הלוואי). העיניין הוא שגם בערב שאמור לחזור לי התאבון, הוא לא תמיד חוזר (אולי בגלל הדיכאון) אני אוכלת כמובן, כי אני מרגישה רעב, מכריחה את עצמי אבל לא נהנת... אז מעניין אותי לדעת: 1. ממחקרים שנעשו איזו תרופה עם הכי פחות תופעות לוואי: רטלין רגיל (בטבליות של 10 מ"ג), sr או la? והאם ה la גם מסובסד כמו ה- sr? על ה sr שילמתי ממש גרושים. כמה עולה ה- la ? 2. איזה הסבר כימי יש לנפילות הדרסטיות הללו במצב רוח? 3. האם יש פתרון? כלומר איזה סוג תרופה מביאה לפחות דיכאון. 4.האם כאבי ראש, היובש בפה והדיכאון יתכן מופעים רק בגלל שאני עדין בתקופת ההסתגלות? ואז יש פשוט לחכות בסבלנות עד שהגוף יתרגל לתכשיר? 5. האם שני כדורים של 20 sr שווים ל 20 מ"ג ריטלין רגיל מבחינת השגת ריכוז? 7. כיצד הריטלין משפיע על מוחם של אנשים "רגילים" שאין להם בעיית קשב וריכוז? 6. שאלה קצת מביכה: האם בעיית קשב וריכוז יכולה להפריע גם בסקס מבחינת הקושי להגיע לאורגזמה? האם רטלין יכול גם לשפר את היכולת להגיע לאורגזמה במקרה שיש בעיית קשב וריכוז? אומר על עצמי שאני מחשיבה את עצמי לאדם מאד מיני ואוהב מגע אבל לא פעם יש לי קושי להגיע לאורגזמה ואני צריכה תנאים ממש שקטים (בלי מוזיקה ולפעמיים גם בלי יותר מידי קולות הנאה...) על מנת להשיג אותה עם פרטנר, אני מרגישה שגם בסקס אני מאבדת ריכוז מאד מהר והרבה פעמיים אני מגיעה לרגע של "כמעט אורגזמה". האם אי פעם עשו מחקרים בנושא שבודק את הקשר בין הפרעת קשב ליכולת להגיע לאורגזמה...? בהתחלה נורא התלהבתי "מכדור הפלא" ואני עדין שמחה על הריכוז הנפלא שאני משיגה בעזרתו, אבל פתאום אני רואה שלא הכל ורוד, ויש חסרונות. בעיקר אני סובלת מהעצבות. ושוב סליחה על המכתב העמוס.... בתודה מראש, רינה.

11/01/2007 | 19:03 | מאת: ד"ר איריס מנור

הי רינה, אנא שימי לב טעיתי במיקום תשובה (את הראשונה, מה לעשות...) התשובה למעלה. בברכה ומתנצלת, ד"ר איריס מנור

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה