בעית חולמנות ואיטיות

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

14/03/2011 | 20:49 | מאת: שרה

שלום, יש לי ילדה בת 6 בכיתה א', היא ילדה חכמה מאוד, אבל חולמנית ואיטית ורגישה מאוד. בכיתה היא יושבת קרוב למורה שמאירה את צומת ליבה במשך כל היום, אם המורה לא תעיר את צומת ליבה היא יכולה שלא לעשות כלום במהלך כל השיעור. פניתי לנורולוגים ילדים שהפנתה אותי למבחן טובה. המבחן הראה שיש לה בעיה של קשב וריכוז קלה +, אחרי ריטלין היה שיפור אבל האימפולסיביות עלתה. הנורולוגית ביקשה לתת לה רבע כדור, וזה אכן עזר, וקבעה שזה בעצם הטיפול לילדה. אני לא מעונינת לתת לילדה ריטלין, וגם לא ניראה הגיוני שבזה מסתיים האבחון. מה עלי לעשות, אני קוראת המון באינטרנט, על מגוון טיפוליים אלטרנטיבים, אבל לא יודעת מה טוב מה נכון ומה לעשות?

שלום רב, ממליץ לכם לבצע אבחון וטיפול במסגרת ריפוי בעיסוק. בהצלחה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה