תאומות בנות 1.9

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

20/02/2011 | 22:00 | מאת: אמא

ד"ר שלום, אני פונה אליך לאחר שזמן רב מנקר בי החשש שבנותיי סובלות מהפרעת קשב וריכוז. אני מוצאת את עצמי מתוסכלת מאוד. האחת - בכל מקום אליו מגיעים, בודקת וחוקרת את כל הסביבה. מקיפה את הבית/אולם/גינה, פותחת וסוגרת דלתות, נכנסת לכל חדר, נוגעת בכל דבר, מטפסת על כל דבר אפשרי, ללא הפסקה וללא מעצורים. כל הערה שלי רק תעודד אותה להחמיר את ההתנהגות הלא רצויה. האחרת - כנ"ל רק פחות חמור. וממושמעת יותר. אם בסופו של דבר אני צריכה להרים אותה כדי להרחיק אותה ממקור הסכנה היא צורחת ומתנגדת עד שתקבל את מבוקשה. שום הסבר לא יעזור. ההתנהגות מחמירה בנוכחתי. האחרת - כנ"ל. לא מסוגלות לשבת משך 5 דקות רצופות לצפות בהצגה, ניגשות לבמה, לילדים אחרים, ללא כל חשש ועכבות, למרות שרואות שכל שאר הילדים יושבים על הכיסאות. הן בכלל לא שמות לב שמשהו קורה שם על הבמה. כל הנסיונות שלי להסב את תשומת ליבן לא עוזרים ובד"כ אנחנו עוזבות אחרי עשר דקות. בבית אני יכולה לשבת איתן על עבודות יצירה/השחלת חרוזים/צורות/סיפור והן די משתפות פעולה ומתרכזות אפילו שעה. אבל בתנאי שאני שם עם כל תשומת הלב שלי (כמובן שזה חייב להיות משחק/תעסוקה שהן בוחרות) מבחינה שפתית - מבינות את כל מה שאני אומרת כולל הוראות וגם מבצעות. דיבור - מלים ספורות. אך יש האצה בעניין. התפתחות פיסית- נולדו בשבוע 34, תקינות מבחינת משקל וגובה, מבחינת מועדים - בד"כ מתרחש במועד האחרון שקבוע לכך בנורמה למשל צעד ראשון - בגיל 1.3, שן ראשונה בגיל שנה וכו') מה דעתך? אמא מודאגת.

שלום רב, קשה להגדיר בגיל זה שהנושא הינו קשב וריכוז. ממליץ לך לבצע לכל אחת מהבנות אבחון ע"י רופא ילדים מומחה בתחום התפתחות הילד, ולקבל ממנו אבחנה לבנות והדרכה - לכם - ההורים. כמובן, בגיל זה לא מדברים על תרופות בשום מקרה. בהצלחה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה